Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Złe samopoczucie przy przedwczesnych pobudzeniach komorowych

Gość dawid270

Rekomendowane odpowiedzi

Od szesciu miesięcy mam dodatkowe bicia serca niewiem dlaczego bo to stało się z dnia na dzien.Holter wykrył 1600 przedwczesnych pobudzeń komorowyh wiec pani doktor przepisała mi NEDAL ale to nic nie pomaga .Okropnie się z tym czuje a lekarze wyglądają jakby nie mieli dlamnie czsu .te dodatkowe skurcze występują cały dzien bez znaczenia co robię ..okropne .proszę o rade czy ktoś ma tak samo .przepraszam za ortografię.

Gość Lulusia

Witam. Ja mam 15 lat i tych *dodatków* na najświeższym holterze wyszło 35 tyś/ dwie doby w tym pobudzenia gromadne. Dodatkowo bywają też częstoskurcze. Jak widać żyję, nie przejmuję się tym. Myślę, że nie należy się zbytnio denerwować, ale powinno się pójść do lekarza, dobrego lekarza, a nie pierwszego lepszego kardiologa. :D

Dawid, moze to sie zaczelo po jakiejs infekcji? nie miales anginy albo grypy lub rpzeziebienia dluzszego. Ja mialem potykaia serca przy infekcji jak wyelczylem to znikly i mam teraz 1-2 potkneicia na 2 tygodnie, to nawet nie zauwazam kiedy je mam

Gość dawid2700

Chyba nie ale kiedys mi się puszczała krew z nosa a jak zaczeły się potknięcia ustało.Ale najdziwniejsze jest to że jak leże na plecach to potkniecie za potknieciem ale jak zmienie pozycie ustaje na pare sekund albo minut i znowu .Albo jak chodze niema usiąde jest lub po jedzeniu.Ainfekcja nietrwała by szesciu miesięcy chyba??

Gość Lulusia

Akurat trafiłam na bardzo fajnego lekarza. Wykluczył wszystkie choroby serca. Pytanie, czy czuję... Czuję i to bardzo, chociaż nie wszyscy tak mają. A to, że *dodatki* są kiedy leżysz nie jest niczym dziwnym... ja też tak właśnie mam. :) Najlepiej zgłoś się do kogoś prywatnie i tak jak mówiłam- do jakiegoś dobrego kardiologa, a nie pierwszego lepszego... Branie leków tak sobie też nie jest dobre, zwłaszcza, że nic nie dają....