Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Omdlenia przy zażywaniu Oxycardilu 120

Gość pablo76

Rekomendowane odpowiedzi

Od 3 tygodni przyjmuję oxycardil 120 bloker kanału wapniowego na nadciśnienie. Pół tab. rano i wieczorem. Zauważyłem zwłaszcza rano, że po zażyciu tabletki czuję się słaby a wczoraj to myślałem że zemdleję. Ogólnie dostałem jakiegoś ataku paniki. Lekarz stwierdził że po tym leku nikt nie zemdlał stwierdził że powinienem podnieść dawkę na całą tab. rano. Kurde boję się że cała tab. mnie rzuci o ziemie. Ogólnie to sam już nie wiem czy to działanie tabletki powoduje ten stan czy może bariera psychiczna ( nerwica ) podświadomie wywołuje ten stan. Może ktoś z was miał podobne doświadczenia i może się wypowiedzieć ? Pozdrawiam

Gość perezz22882

Nerwica może *smulować* różne objawy chorób których może nie być. nerwica lubi podszywać się pod objawy zawałowe. oczywiście żadnego bólu w klatce piersiowej nie wolno lekceważyć ale jesli badania ekg holter usg wyszły dobrze to znaczy ze mamy dzwon a jesli serce dalej wariuje to należy szukać przyczyny gdzies indziej, może tarczyca pracuje zbyt intensywnie i nadmiar hormonu też mże to spowodować