Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wyleczenie jelita nadwrażliwego

Rekomendowane odpowiedzi

Napisz czy masz biegunki czy odwrotnie.Bo sposób leczenia i odżywianie zależy od tego.Jedno ,co ci doradzę i wiem ,że jest skuteczne to: W ciągu dnia do posiłków dodawać mielony kminek z mielonym majerankiem[proporcja wagowa 1:1]Działa to rozkurczowo i p. zapalnie na mięśnie jelit.Dziennie do 2 łyżeczek w sumie.Dwa razy dziennie pić melisę z dziurawcem .Oprócz tego pić kłącze tataraku.Pół łyżeczki rozdrobnionych kłączy zalać szkl. wrzątku,trzymać pod przykryciem 30 min. ,pić 3 x po jednej trzeciej szklanki .Jest to sposób sprawdzony,bo znam jedną osobę,która się wyleczy ła w ten sposób.Do tego oczywiście musi być odpowiedni sposób odżywiania.Pozdrawiam.Ach, kminek i majeranek należy zmielić w młynku ręcznym lub elektrycznym,ale na najmniejszych obrotach.Potem wymieszać i trzymać w zakręcanym słoiku. Kłączy nie należy trzymac do nasteępnego dnia ,bo się robią niedobre. I jeszcze uwaga: pijąc dziurawiec nie można przebywać na słońcu

Gość nadwrazliwa

Napisz czy masz biegunki czy odwrotnie.Bo sposób leczenia i odżywianie zależy od tego.Jedno ,co ci doradzę i wiem ,że jest skuteczne to: W ciągu dnia do posiłków dodawać mielony kminek z mielonym majerankiem[proporcja wagowa 1:1]Działa to rozkurczowo i p. zapalnie na mięśnie jelit.Dziennie do 2 łyżeczek w sumie.Dwa razy dziennie pić melisę z dziurawcem .Oprócz tego pić kłącze tataraku.Pół łyżeczki rozdrobnionych kłączy zalać szkl. wrzątku,trzymać pod przykryciem 30 min. ,pić 3 x po jednej trzeciej szklanki .Jest to sposób sprawdzony,bo znam jedną osobę,która się wyleczy ła w ten sposób.Do tego oczywiście musi być odpowiedni sposób odżywiania.Pozdrawiam.Ach, kminek i majeranek należy zmielić w młynku ręcznym lub elektrycznym,ale na najmniejszych obrotach.Potem wymieszać i trzymać w zakręcanym słoiku. Kłączy nie należy trzymac do nasteępnego dnia ,bo się robią niedobre. I jeszcze uwaga: pijąc dziurawiec nie można przebywać na słońcu jak mogę się z panem skontaktować? to moje gg proszę o kontakt 273909