Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Piekący ból brzucha promieniujący do klatki piersiowej i zaburzenia równowagi

Gość DarekS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 35 lat , z natury jestem dosyć nerwowy i czasem łatwo się nakręcam. Na wstępie zaznaczę że mam problemy z żołądkiem często boli mnie po posiłku być może są to wrzody lub podrażnienie żołądka , tego nie wiem gdyż nie byłem jeszcze u gastrologa. Pewnego wieczoru bolała mnie głowa , około godziny 22 zażyłem ibuprom max i położyłem się spać. Zbudziłem się ok 3 w nocy z bólem brzucha. Ból ten umiejscowił się pod lewym żebrem , dodam że gdy wstałem miałem dziwne wrażenie jakby z moim błędnikiem było coś nie tak , wrażenie jakbym znajdował się na statu w czasie sztormu , jednym słowem nie potrafiłem ustać prosto. Ból przyjął nagle ostry piekący charakter i spod lewego żebra nagle ruszył lewą stroną klatki piersiowej , wędrując ku żuchwie i zatrzymując się na lewym barku , po czym ustał. Zastanawiam się czy był to zawał czy może reakcja mojego chorego żołądka na lek , chociaż z lękiem jestem przekonany że raczej to pierwsze. Proszę o odpowiedź , może ktoś z was przeżył coś podobnego. Pozdrawiam wszystkich , życzę zdrówka.

Od ibupromu moga być zawroty głowy i nie wolno go brać jeśli masz cos z żołądkiem.A czy to zawał był ,to mozna sprawdzić robiąc badania,np.echo serca itd.Na żołądek pij na czczo i przed jedz. len mielony rozmieszany w ciepłej gotowanej wodzie,zero alkoholu,nic tłustego ,smażonego,ostrych przypraw.Z owoców najlepsze dojrzałe banany,winogrona,pieczone w piekarniku jabłka.