Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ucisk w klatce piersiowej, duszność i ból serca przy stresie

aniol555

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszyskich. Pisze pierwszy raz,wiec prosze o wyrozumialosc.Kilka lat temu stwierdzono u mnie nie dotlenienie seca.Pierwszy raz bole w sercu mialam po przezytym stresie.Bylam leczona srodkami farmokologicznymi.Po 1-2 pomoglo okropne bole w klatce piersiowej znikneli,moglam swobodnie oddychac.Ale od tej pory najmniejszy stres ,nawet prosta mysli o czyms nieprzyjemnym wywolywalo ucisk i ból w sercu,jak by ktoś stciskal od środka,najmniejszy wysilek fizyczny i znow ból...... itd. A teraz nie moge przebywac w cieplych pomieszczeniach,szczególnie łazienkach ,nawet z niewielka iloscia pary wywoluje natychmiastową dusznośc ,ból i utcisk w klatce piersiowej.Czy są jakieś środki farmokologiczne ,które by mogly mi pomóc???I jak mam w takich przypadkach postępować.Prosze o pomoc!!

Podaję ci ćwiczenie,które dotlenia serce i płuca.Rano stajesz przy otwartym oknie,dłonie na głowie ,jedna na drugiej.Robisz wdech z całej siły i wstrzymujesz oddech na 10-15 sekund.Następnie lekko sie pochylając z całej siły wypuszczasz powietrze,jak najmocniej jednocześnie opuszczając ręce.Powtórzyc kilka razy.To samo przed snem.

Nie wstrzymuj powietrza nawet na kilka sekund jeżeli masz takie problemy z sercem. Zakładaj ręce na głowę i oddychaj, pochylaj się i wypuszczaj powietrze. Złap się za ręce na wysokości klatki piersiowej i delikatnie rozciągaj łokcie na zewnątrz nie puszczając uścisku. Nie masz wpływu na wszystko, ale ze wszystkim da się żyć. Miłość wszystko wytrzyma.