Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Jak radzić sobie z natrętnymi myślami, gdy leki nie pomagają

marta88888

Rekomendowane odpowiedzi

Ja cierpię na nerwicę lękową od 30 roku życia, teraz jest dużo lepiej bo mam mniej problemów i mniej się denerwuję. Marto, musisz zgłosić się do psychiatry i rozpocząć leczenie: farmakologiczne /leki psychotropowe/ oraz bardzo pomaga psychoterapia. Znam to uczucie- nieuzasadniony napad lęku , wtedy walczę z nim poprzez pozytywne myślenie - pomaga !!!! Pozdrawiam - Krysta

Również dziekuje za odpowiedz Krysta. ...dokładnie **nieuzasadniony napad lęku* w ogóle nie mam pojęcia *dlaczego* się denerwuję. Krysta jak możesz prosiłabym o odpowiedz na pewne moje pytanie chodzi o to iż nie wiem czy jechać do psychiatry na rozmowe , nie wiem czy to pomoze . prywatnie bym pojechała... troszkę sie boje ze to nic nie da.. co o tym myslisz? uwazam iż wiesz co masz zamar mi napisac , rozumiesz co to nerwica sama wiesz ,ze to cięzka choroba a jednocześnie bardzo błaha..

Gość marzenka80

Wiesz co dużo ludzi cierpi na nerwicę ale nie dasz rady tego lekarstwami wyleczyć bo to jest typowe zaburzenie całego organizmu. ja cierpiałam na nią jakieś dwa lata temu i dopiero pewien lekarz zajmujacy się medycyna naturalną otworzył mi oczy, mówiąc że trzeba przywrócić harmonię w organizmie i zaczełam stosować rezonator biofotonowy i po 3 miesiącach stałam się jakaś spokojniejsza i nagle wszystko minęlo pozdrawiam

Wiem przez co przechodzisz, ja też niestety cierpię z powodu nerwicy od paru lat i tak szczerze to doszłam do wniosku że faszerowanie się lekami niewiele pomaga bo tak naprawdę sami sobie to robimy, wybieramy lęk i chorobę, a wystarczy nauczyć się kontrolować swoje myśli i uczucia jakich doświadczamy. Nie jest to oczywiście łatwe, ale możliwe do osiągnięcia.. Tego uczyła mnie moja terapeutka na psychoterapii a ja i tak wybierałam to co jest mi znane i miewałam napady niekontrolowanego lęku.. Później podobnie jak Marzenka używałam rezonatora biofotonowego, nadal go noszę i czuję się lepiej jakbym naprawdę odzyskiwała równowagę i harmonię.. Czytam też książkę W. Dyer*a *Pokochaj siebie* bardzo Ci polecam, bo widzę że dużo mi ona dała, więc może i Tobie pomoże? Pozdrawiam serdecznie