Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysokie tętno i ciśnienie, ból w klatce piersiowej i zatkane gardło a nerwica serca

Rekomendowane odpowiedzi

Witam . Mam taką sytuacje . Więc tak : gdzies tak w grudniu/styczen w internacie zaczełem przechodzić grype żołądkową , nie wyleżałem tego , noc nie przespana i do szkoły , jak widać mam prawie 19 lat , pale ok 3 lat tak od 10 do 15 dziennie , czasami dużo myśle. mam takie ocs jak ból w klatce piersiowej , kluska w gardle takie jak by , tętno mialem wysokie oraz cisnienie . brałem leki rozne na serce , na tetno ale z tych leków tylko pomagał prawie relarium jesli dobrze mowie, , niewam duszności często , normalnie boje sie wyjsc z domu gdzies ; ( mysle od tamtego czasu ze umre (non stop) ; ( . jak zapomne to czuje sie całkiem normalnie , najlepiej jest rano a najgorzej wieczorami . kiedys mialem ból po mostkiem jeszcze i widze jak mi normalnie serce pracuje , byłem u kardiologo i powiedział mi ze mam zdrowe serce itd. ja nie wiem czy to jest nerwica? czy moze objawy raka płuc ? ; ( , u lekarza rodzinnego byłem badał mnie i mowił ze jest normalnie . Nie powiem ze szybko sie nie denerwuje , owszem szybo sie denerwuje . Czy to jest nerwica sercowa oraz Lękowa? prosze o pomoc ; ( A dodam jeszcze ze trudno mi sie połyka , tak jakos dziwnie : Aha szczegóły to bym zapomniał , jeszcze ból ból niekiedy w klatce piersiowej i okolice serca tez , jak schylam sie to tez zakuje ; (

Słuchaj ,młody---przede wszystkim przypomnij sobie czy nie pijesz napojów energetycznych i piwa.Nawet mała ilość alkoholu w połączeniu z tym napojem to zabójstwo dla serca.Jeśli tak jest ,to pij mineralną z sokiem z cytryny,herbatę z kwiatu głogu sobie kup w zielarskim i zaparzaj.Jest b. smaczna . można pic do śniadania nawet.Dobrze robi na serce.Kup sobie też jakieś ziołowe tabletki uspokajające złozone z kilku ziół i systematycznie zażywaj,nawet wtedy jak dobrze się czujesz.Do tego magne B6.Wodę muszyniankę pij ,bo ma najwięcej magnezu.Relanium to strasznie uzależniający lek,po 2 miesiącach jesteś uzależniony.Chyba tego nie chcesz.I jeszcze jedno: musisz się codziennie fizycznie zmęczyć .Tylko broń Boże nie na siłowni--rower, bieg, szybki marsz,szorowanie podłogi,mycie płytek w łazience,pływanie.Zmęczenie fizyczne bardzo pomaga na nerwy.Odwraca skutecznie od nich uwagę.Gula w twoim garde wskazuje na nerwy.Choć można by sprawdzić krew- bad. poziomu TSH,ft3,ft4 -co da odpowiedż czy z tarczycą jest wszystko w porządku.Jak tarczyca żle pracuje,to sa sensacje sercowe.Może też i tak być,nie wiadomo,jak sie nie sprawdzi.Trzymaj się. I nie daj się.

THS mam w normie jesli o to chodzi . A pracuje na budowie od 3 tyg moze gdzies . Ale to i tak nic nie daje , moze troszke. Nie wiem ani co ja mam myśleć umieram na raka czy co , sam nie wiem . 1 pan napisał ze to co ja se wmawiam ta nerwica to robi czy zle zrozumialem? A powiem jeszcze ze nie ukrywam , se wypije co nieco bo wtedy jestem odstresowany itd , i nawet sie dobrze czuje

Jak chcesz innej odpowiedzi i moja to wciskanie kitu to odpowiadam ;idz do lekarza i powiedz mu o swoich dolegliwościach ,powinien dac na badania żęby wykluczyć choroby somatyczne ,jeśli masz gulę w gardle to powinien zlecić gastroskopię ,jeśli masz coś z sercem to ekg ,echo i tak dalej .Najpierw trzeba wykluczyć czy nie masz nowotworu w gardle i tak dalej .a dopiero potem zająć się leczeniem nerwicy jeśli takową masz .Mam nadzieje że teraz rozwiałam twoje wątpliwości .

Ale bez kitu , czuje ze cos mam w kardle i mnie to dręczy. juz 2 lekarzy powiedzieli ze mam nerwice , bo raz pojechalem do szpitala bo mialem takie uczucie rozwarcia w klatce ze omg. Lekarz powiedzial ze jak tak dalej pojdzie to w wieku 40l. pójde do czubków heh. EKG i Echo mialem dobre , THS , mocz , tarczyca , cukier tak samo , w porządku , tylko z cisnieniem i z pulsem zawsze wysokie bo sie denerwuje , odpadam juz ; ( A chciałbym zapytać jakie badania by mi sie jeszcze przydały?