Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niedobór witaminy D a problemy z magnezem i arytmią

Gość Lunaluna

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gość Przemo

Niestety też miałem niski poziom witaminy D, ale od października biorę Beneganic i jest wszystko w normie, ma 200% zalecanej dziennej dawki wit. D i jest w kompleksie więc dobrze się wchłania. To suplement w 100% naturalny, jeśli kogoś zainteresowałem to polecam poczytać https://beneganicpolska.pl/

W dniu 4.05.2011 o 20:46, Gość lunaluna napisał:

A jaką masz arytmię?Ja od 3 tygodni biore witaminę D i magnez oraz wapń- czekam na rezultaty.Męcze sie z arytmią już 2 lata i modlę się, aby przyczyna zostala odnaleziona wkońcu i była nia witamina D. Biorę 12 kropel czyli około 2200 jednostek. Na amerykańskich stronach sugeruja przy takich niedoborach 4000, ale ja się troche boję....Napisz prosze co Ci zalecił lekarz. Pozdrawiam.

Witam. Też miałam wyniki niski (10) zaczęłam brać 10 000 z k2mk7 raz dziennie i po miesiącu było już 57 😁 czułam się jak nowonarodzona po 10 miesiącach spadła do 30 i właśnie teraz mam te paskudne kołatania serca,mam niedoczynność od 9 lat . Wszystkie badania jak noworodek łącznie z sercem(niewielkie zwiotczenie zastawki mitralnej ). W starych podręcznikach medycznych jest napisane że można przyjąć 10 000 tys jednostek na kg ciała .Więc nie bójcie się Wit d !