Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból i skurcze serca po odżywce na przyrost masy mięśniowej

Gość Maciek631

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chodzę na siłownie już od 4 lat brałem rożne nie mocne odzywki (kreatyny, aminokwasy, hmb itp) ostatnio kumpel dał mi jedną dawkę odżywki: *MESOMORPH* po wzięciu jej 40 min na siłowni zaczęło robić mi się ciemno przed oczami.. kręcenie w głowie... wymioty... tracenie przytomności.. poszedłem do domu i się położyłem.. serce mi dudniło na max.. przez 3 dni bylem osłabiony ze ledwo stałem na nogach.. poszedłem do lekarza zrobił mi EKG i kazał tego nie brać więcej.. minelo juz 1,5 tyg. a ja dalej mam skurcze serca takie ze az dochodza do szyji.. dziwne bóle.. przebiegne kawałek wali ze az całe sadełko które mam na brzuchu mi skacze.. nie wiem co juz robic lekarz nic mi nie powiedzial tylko ze jestem *głupi* ze to biore.. mam 17 lat.. boje sie tylko ze zlapie mnie i nikt mi nie pomoze... co robić????

Skład produktu wygląda mi na kompletny stack przedtreningowy. Zawiera substancje zwiększające przepływ krwi w naczyniach i nawodnienie mięśni. Jest to booster NO i zarazem stack kreatynowy, jak i stymulant. Problemy z Twoim sercem wystąpiły prawdopodobnie po jakiejś substancji zawartej w tym produkcie. Mogła to być kofeina, którą wzmocniła tauryna.W dodatku dawki tam są bardzo duże. Nie wiem co to za produkt. Pierwszy raz go widzę, ale wiem po składzie, że jest to suplement dla zawodowców, a nie laików. W dodatku, aby go stosować trzeba być 100% zdrowym. Radzę wykonać echo serca, być może coś się w tej materii dzieje.

Pomyśl człowieku,że zdrowie jest ważniejsze od kaloryfera.Bierzesz jakieś goowna na mięśnie ,ale nie zapominaj, że serce to też mięsień..Przestań w ogóle cokolwiek brać i nawet napojów energetycznych nie pij ani coli,bo w napojach kofeina z tauryną ,a w coli kofeina.Lepiej herbaty z kwiatu głogu pij.Trudno mi uwierzyć jak wiellu młodych ludzi niszczy sobie zdrowie na własne życzenie.

Tak to jest jak nastolatki biorą się za prohormony i inne dziadostwa :/ Poczytaj, że one wcale nie są takie fajne i bezpieczne (http://vitamer.pl/forum/metadrol-prawda). Jak ćwiczyć i budować suchą masę mięśniową, to z głową! Do tego dieta i ogromne pokłady samozaparcia.