Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysokie ciśnienie i bóle w okolicy nadbrzusza promieniujące do barku

Gość seba

Rekomendowane odpowiedzi

Od ponad roku czasu zmagam sie jak do tad nie wyjasniona choroba .Dodam ze jestem po takich badaniach : kardiolog,wszystkie badania podstawowe w tym trzustka wantroba nie wykryto zadnych zmian, a jednak to co mi sie zdarza jest ciezko wytlumaczyc cisnienie 14090 to norma wzrasta czasmi nawet do 160111 bÜle w okolicy nadbrzusza prmieniujace do lewego barku i zle samopoczucie jakby sie mialo zemdlec. Trace sily nie wiem gdzie sie znajduje i co do mnie müwia brak skupienia ,co mam robic podczas takich ataküw jedyne co stwierdzili to bule miedzyzebrowe ale zeby az tak dzialalo to na psychike i czlowiek przechodzil takie bule jest to chyba malo prawdopodobne chcialbym sie dowiedziec co jescze moge zrobic zeby sprawdzic co jest nie tak przepraszam za ortografie ale mieszkam w niemczech

A robiłeś bad. krwi Crp.które wskazuje czy w organiżmie jest stan zapalny.Bóle międzyzebrowe biora się często z przeciążenia.Może ćwiczysz na siłowni[sztanga,hantle...itd.]I po prostu nadwyrężasz sobie mięśnie i kręgosłup oraz staw barkowy...?W Polsce jest taki plaster ,tylko 2 złote jeden kosztuje,oparty na naturalnych składnikach.Jest skuteczny na bóle mięśniowe i nieszkodliwy.Można go nożyczkami pociąć na kawałki czy paski i przykleić w bolące miejsca na jeden dzień.Można nawet do 48 godzinMoże fizykoterapia by ci pomogła jeśli to rzeczywiście bóle mięśniowe.Mięśnie międzyżebrowe bolą nie tylko od przeciążenia[po dżwiganiu czy ciągnięciu czegoś z całej siły na przykład] ból ten może też być od skrzywienia kręgosłupa.Wtedy zabiegi fizykoterapii mogą pomóc[np. laser,solux i jakieś prądy,gimnastyka odpowiednia czy masaż].

Przedewszystkim dziekuje za odpowiedz wracajac do mojej sprawy chodze juz polowe roku na masaze fizjoterapeltyczne pomaga to na dwa dni i ataki powaracja badania mialem robione na wszystko tak jak pisalem wczesniej 2 razy bylem w szpitalu w polsce we wrzesniu i w styczniu w niemczech i w obydwu przypadkach lekarze twierdza ze sa to bule zebrowe i ze zbyt szybko panikuje i wzrasta mi cisnienie ale cisnienie mam stale 14090 wiec cos musi byc nie tak ?dodam ze nie pracuje obecnie ani nie cwiczylem wczesniej