Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nagły wzrost tętna, kołatanie serca i ucisk w gardle

jawor141

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Jestem nowym użytkownikiem wiec proszę o wyrozumiałość i pomoc a mianowicie... od jakiegoś czasu mam nagłe wzrosty tętna, serce mi wali jak opętane i po 1-2 min tętno wraca do normy.Są to nagłe ataki którym towarzyszy ucisk w gardle jakby mnie coś przyduszało. Na początku musiałem ze to przez alkohol i brak minerałów ale gdy zacząłem uzupełniać magnez i potas mimo początkowych efektów skoki ciśnienia wracały. Najczęściej zdarza się to jak szybko mowie i jestem chwile na bezdechu a ostatnio nawet jak kichnąłem. miałem ostatnio EKG gdyż trenuje siatkówkę i wykazało ze wszystko jest w porządku ale ja wiem ze coś nie gra do końca tak jak powinno. Miał ktoś z Was podobny problem? Jak ewentualnie się z nim uporać?? Pozdrawiam jawor141

Mam dokładnie tak samo jak ty, palpitacje serca, ucisk na gardle jakby mnie ktos przyduszał, czasami oslabienia, uczucie niedotlenienia, tyle ze moje palpitacje trwaja krócej max 5-7 sekund, wybieram sie do lekaza, pewnie powie ze nerwica, mozliwe, ale ja osobiscie do zdrowych ludzi nie należę czesto choruję i wyniki krwi zawsze złe, pozatym otyłość i nieznany poziom cholesterolu. Podzrawiam,

Miałem to samo 6 lat temu. Był to częstoskurcz pk.Miałem robioną ablację dodatkowej drogi przewodzenia, która powodowała częstoskurcze i teraz jest ok. Pozostał mi jedynie blok którym to właśnie zaczynał się częstoskurcz. Teraz występuje coraz częściej i sam wybieram się do kardiologa. Dodrze by było zrobić badanie Holterem i trafić na częstoskurcz,chociaż w EKG dobry specjalista zauważy te zmiany.