Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przyspieszony rytm zatokowy i skurcze komorowe

Gość iwonella89

Rekomendowane odpowiedzi

Gość iwonella89

Witam, mam kilka pytań do bardziej doświadczonych, Ostatnio wylądowałam na pogotowiu z pulsem 136 w zapisie pisze RYTM ZATOKOWY PRZYSPIESZONY. Po podaniu hydroksyzyny puls spadł do 84. Pani powiedziała, że gdyby byłoby powyżej 140 to byłby to częstoskurcz. ja myślałam, że częstoskurcz od rytmu zatokowego, różni się miejscem powstawania a nie ilością uderzeń. Mylę się? Ostatnio również moje skurcze komorowe nasiliły się, nie jestem w stanie prawie nic robić. Każde przyspieszenie kroku to skurcz, byłam wczoraj na próbie wysiłkowej i wiecie ile byłam na bieżni? niecałe 3 minuty. zaraz dostałam skurczy komorowych, zaczęło kręcić mi się w głowie i musiałam zejść. lekarze mnie ciągle lekceważą twierdzac że to niegroźne. Ale ja nie potrafię normalnie funkcjonować, skurcze wyraźnie nasilają się przy wysiłku, są bolesne, mocne, dławiące a czasem powodują ogromne uderzenie krwi do głowy, z takim silnym zawrotem głowy, że ledwie potrafię na nogach ustać. Co mam robić?

Na tej probie wysilkowej napewno zostal zapisany ten czestoskurcz. popros o niego. i popros swego kardiologa o skierowanie do poradni zaburzen rytmu serca, wazne bys posiadala papierek na to ze masz czestoskurcze, wiem ze to trudne ale bez tego z doswiadczenia wiem ze beda cie lekcewazyc

No i mnie tez sie wydaje ze czestoskurcz jakikolwiek poznaje sie nie od ilosci tetna. na ablacji poznalam ludzi co mieli nawet 130. masz te same objawy co ja gdy mialam napady czestoskurczy, dokladnie to samo co opisujesz mialam. powiedz swemu kardiologowi o tych objawach. nie daj sie zwiesc