Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bisocard a alkohol

Gość gosia

Rekomendowane odpowiedzi

Ja biore go codziennie od jakis 2 lat po 5mg. Z tym alkoholem to bywa roznie. Lekarz mowil zeby nie pic a jak juz to wino czerwone a zdecydowanie odradza napoje alkoholowe ktore u nas nazywaja piwem(tak na prawde wiekszosc tych puszek to napoj alkoholowy o smaku piwa - to cytat mojego kardiologa). Natomiast jesli chodzi o reakcje na alkohol to mysle ze bardziej ona zalezy od mojej choroby (nadcisnienia) niz od samego leku. Generalnie jest tak ze jak wypije mqle piwo lub jakis kieliszek to jest ok. Jak wiecej to czasem skacze mi cisnienie i zle sie czuje, ale gdy wypije duzo to jest mi wszystko jedno i jest ok. Gorzej jest nastepnego dnia oprocz kaca z regoly mam podwyzszone cisnienie. Czy ten lek moze powodowac suchy kaszel rano i nadmierna potliwosc?

Gość Sprytny Zbyś

Biorę Bisocard 5mg od 15 lat. Od czasu do czasu okolicznościowo wypiję lampkę wina lub kieliszek wódki. Zawsze po takim zdarzeniu mam sensacje w organiźmie. Serce kołacze, wzrasta ciśnienie krwi, zawroty głowy, ogólne rozbicie.

Pamiętajcie. Nie warto pić alkoholu, jeśli się bierze Bisocard bo można zmienić adres na stałe🙏