Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Skutecznośc terapii przy objawach lękowych

Rekomendowane odpowiedzi

Na tym formum jestem nowa. Mam 39 lat . Pierwsze objawy lekowe dostałam jak miałam 21 lat. Zaten choruję juz sporo czasu. Przez ten czas zdążyłam wyjść za mąż, urodzić dziecko a teraz konczę studia. Jak widać da się żyć. Inna rzecz to jakoś tego życia. Mam wrażenie że ciąglę walczę. Są oczywiście jakieś momenty lepsze ale nawoty tej choroby są poprostu wykańczające. Każdy następny nawrót choroby mam wrażenie jest gorszy. Czasmi nie ma już siły. Leki? brałam antydepresanty i inne świństwa. Poamgają na chwilę. Moją ostatnią nadzieją jest terapia. Napiszcie czy działa?

Viola -witam. Mnie terapia bardzo pomogła;rozmowy z psychoterapeuta ,terapia grupowa;znajdziesz się tam z osobami takimi jak Ty ;rozmowy ,pisanie prac bardzo pomagaja w wychodzeniu z choroby,;poznanie jej przyczyn i uczenie radzenia z nawrotami ... Wejdz na watek *z nerwicy się wychodzi * -tam jest sporo ciekawych ;pomocnych opisów osób ,które są na drodze wyjścia z choroby pozdrawiam :))

No czekam właśnie na jakąś pozytywną opinię na temat terapi.Czytam od kilku dni wpisy. Jetsem trochę w szoku, że tyle jest osób z nerwicą. normalie jak opowiadam znajomym to patrzą na mnie jak na wariatkę. teksty pod tytułem weśsię w garść doprowadzają nie do szału. Zauważyłam jąkoś powtarzalność . Zawsze wiosną jest gorzej. Zgadzacie sie ze mną?