Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Osłabienie nóg, drżenie rąk i uczucie trzęsienia się mięśni przy nerwicy

czeslawcz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!Nie było mnie przez chwile na forum, ale już wróciłem...Mam pytanie odnośnie moich nowych objawów, otóż w mojej nerwicy uspokoiły się takie objawy jak niepokój wewnętrzny, kołatanie serca wieczorem itp. Teraz najbardziej dolegają mi takie objawy jak dziwne uczucie nóg jak z galarety - wydaje mi się że zaraz się przewrócę, nie mogę ustać w miejscu (np. w kościele) a teraz doszły mi jeszcze takie dziwne rzeczy jak drżące ręce oraz uczucie jakby całe mięśnie pod skórą się trzęsły. Czy powinienem zacząć brać jakieś leki??Chodzę cały czas na terapię do psychologa i trochę lepiej się czuję psychicznie natomiast fizycznie nie jest zbyt dobrze. Dziękuję za każdą cenną uwagę...pozdrawiam

Od dwuch tygodni mam mrowienie twarzy dretwienie czubka głowy i igły w prawej rece bardzo sie martwie lekarz bez zadnych badan stwierdził nerwice ale czy tak jest faktycznie biore lek o nazwie afobam i objawy nie ustapiły pomozcie za tydz wyjezdzam do pracy do niemic

Afobam tylko otumania , przynajmniej tak było w moim przypadku , na te wszystkie bóle ja jeszcze leku nie znalazłem. Przeciwbólowe przetestowałem wszystkie , nawet jakieś na prawdę mocne i poważne leki... nic z tego. Ręka bolała mnie tydzień , jadłem po 3 ketonale dziennie , kazałem sobie wbić zastrzyk bo już nie dawałem rady (to nie był mocny ból , lecz kiedy mnie bolała byłem pewien , że to coś poważnego) , po tygodnia samo przeszło , bez zażywana leków. Mrowienia na głowie nie byłem w stanie wybić z głowy przez miesiąc , w końcu raz zrobiło mi się ciepło w okolicach wyrostka i co... pomyślałem , że coś z wyrostkiem , a o mrowieniu głowy zapomniałem...

Każdy lek na uspokojenie otumania a nie leczy ..DLACZEGO ??? Dostałam następny lek o nazwie LAFACTIN i ponoć jest dobry ale ten też mnie otumania Idzie dostać szału Człowiek czuje się jak w matni ...Nie wierze że z nerwicy można wyjść :((((( Pozdrawiam załamaną

Gość Znawca tematu

Dokładnie tak jest jak pisze przedmówca,nerwica zawsze ale to zawsze ma przyczynę organiczną,nie jest możliwe aby sprawny i nieuszkodzony układ nerwowy sobie wariował a to że ,,leczenie** nerwicy to niezły biznes i droga na skróty dla farmacji to mamy coraz więcej ludzi nerwowych.Proponuję zainteresować się książką Kuracja Życia albo Uroda i Zdrowie.