Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie w nodze, osłabienie, pieczenie powiek, drętwienie rąk i strzelanie w uszach

Gość Brolek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Nie wiedziałem gdzie zakwalifikować mój problem bo jest obszerny. Szczerze pisząc to już sam nie wiem co mi dolega, a jest coraz gorzej. Zaczeło się jakieś niecałe 2 miesiące temu od lekkiego kłucia w lewej nodze(biodro/udo i niżej promieniuje w kolano) po takim 5 kilometrowym spacerze, gdzie w efekcie końcówkę spaceru odbyłem kulejąc. W tym czasie dwa razy dziennie robią mi się bordowe uszy, jestem osłabiony, rano mam podpuchniete oczy i pieką mnie powieki i lewa ma tiki (od kilku lat mam nitki przed oczami). Dwa tygodnie temu zaczeło się kłucie wokół pępka w szczególności lewa strona (trwa do dziś), na drugi dzień mialem taki dziwny 15-minutowy *atak* na który skłądało się: zdrętwienie lewej ręki (dziwna fala od barku) wraz mrowieniem i kłuciem na końcach palców. Po 15 minutach stan zaburzenia świadomości(mini depresja) i drętwienia zelzał, miłem zatkane ucho prawe i dość mocny pisk w głowie oraz mam strzelanie w uszach po połknieciu czegoś. Na następny dzień ucho sie odetkało, pisk został i kolejne trzy nocki nie przespane ze względu na drętwienie obu rąk i zimne poty. Teraz mam kłucia obu nóg (uda - promieniuje w dół), kłucia w plecach, strzelają mi wszystkie stawy, skurcze łydek lub kłucie łydek i ostatnie dwie noce miałem rano zdrętwiałe ręce a dziś nawet jakby drętwieją lekko nogi. Jest coraz gorzej. Mam tez pleśniawki od 5 miesiecy w jamie i jestem na diecie niskoweglowodanowej. Na USG stwierdzono *Zaleganie treści płynno pokarmowej w żołądku i 12-stnicy*. Co to może być , czytałem o SM, niestrawności (wrzody żołądka), grzybica ogólnoustrojowa, nerwica ? Wiem że mam zrobić badania, jestem umówiony na gastroskopie i do neurologa. Pozdrawiam

A zrobiłeś wymaz z gardła czy jamy ustnej?Należy to zrobić,bo jeśli to grzyby candida,to należy podjąć leczenie przeciwgrzybicze.W czasie leczenia nie jeść nic,co zawiera cukier,mąkę i drożdże,bo to stanowi pożywkę.Nalot z języka należy często usuwać skórką suchego chleba.Obciąć nożem skórki od kromek chleba i zostawić aż uschną.Skórki wyrzucać.Może rzeczywiście grzyby założyły sobie ,,kolonie** w twoim organizmie.Grzybica mo.że być od antybiotyków,niedoborów żelaza,witaminy A,B1,estrogenów,kwasu foliowego.Dlatego należy to brać podczas leczenia.jeśli stwierdzi się brak.: witaminy i kwas foliowy.

Dzieki za zaintersowanie. Na grzybicy się już troche znam. Teraz dosownie doszedł mi lekki ucisk na czubku głowy (bardziej po prawej stronie). Wyczytałem że to może być - Neurologiczne zespoły paranowotworowe: http://pl.wikipedia.org/wiki/Neurologiczne_zespo%C5%82y_paranowotworowe Wiem że jestem przewrazliwiony, ale naprawed siadam psychicznie po 5 miesiacach grzyba i 2 miechach niewiadomoczego. Poza tym mam raz w tygodniu gdzieś takie tiki oczne dwusekundowe - gałki obracaja się lewo-prawo. Pytanie, czy po dobrej morfologii, musze robić badanie na: obecności przeciwciał paranowotworowych w krwi Oraz drugie pytanie: Jaka jest szansa na raka po dobrej morfologii,OB=3,moczu rownież ok. Jaka jest szansa procentowa ? Pozdrawiam

Przepraszam, oczywiście robiłem ale nie wyszła, gdyż to ju z jak zaczołem czyscić jame dentosept, pasty itp. Zrobiłem teraz posiew na kał. Czy te wszystkie moje objawy mogą być spowodowane toksynami z obumarłych grzybów albo z samych grzybów ? Odstawiłem ostatnio MO (Miksture Słoneckiego) Kurcze chyba widać że jestem zpanikowany :)

A nie uchlał cię kleszcz?Albo nie łaził po tobie ? Drżenie powiek to pospolity objaw braku magnezu ale oczopląs to już nie jest normalny objaw .Dobrze że idziesz do neurologa .Oby tylko dobrze cię zbadał bo neurolodzy działają jak pacjent przychodzi z głową w torbie albo go wnoszą na noszach a normalnie to oni nic nigdy nie widzą .Masz mnóstwo objawów i to dośc dziwacznych ,dla mnie nie połączonych żadnym sensownym wytłumaczeniem .Odpowiadając na twoje pytanie o raka to ob tutaj o niczym nie świadczy .Można mieć 243 i nie mieć raka a mozna mieć 1 i mieć .Ale nie martw sie nie masz żadnego objawu nowotworu .

Witajcie Dziś rano obudziłem się ze zdrętwiałymi dwoma palcami reki (najmniejszy i drugi po nim) i jednym najmniejszym nogi ,oraz lekko spocony, a od wczoraj mrowienie (czyli takie lekkie drętwienie) jest już cały czas w lewej rece (bo jestem coraz słabszy, do tego ucisk w głowie leciutki narazie). Generalnie z moich obserwacji zasada jest taka (już sie 3 razy powtórzyła w ciagu tych ponad 2 tygodni): dzień pierwszy - kłucie oraz lekkie bóle wokół pępka, czyli sensacje jelitowo/zoladkowe dzien drugi - drętwienie kończyn, dziwne fale mrowienie i powstające pleśniwki w jamie ustnej. dzień trzeci i czwarty - oslabienie, ledwo dycham :P ....to mi wygląda na grzyba najbardziej. Od dwuch dni mam bardziej przelewania niż kłucia w jelitach. Coraz częściej oprócz plesniawek mam całą błone wewnątrz jamy pokrytą białą powłoką. Magnez biorę od miesięcy codziennie, a wczoraj zaczolem wapń(bo chyba mam niedobór).

Jeszcze może być taka ewentualność: jeśli rano budzisz się ze zdrętwiałymi palcami rąk ,to może to byc od krzywego kręgosłupa.Może masz krzywe łóżko.Czy twoje łóżko jest płaskie i ma twardy materac.Tak może się dziać jeśli np. spisz na wersalce,która na koncach ma takie podwyższenia.Wtedy śpisz w pozycji zgarbionej i ucisk żle ułózonych kręgów powoduje drętwienie palców.Może zbyt długo piszesz na kompie i jesteś w przymusowej zgarbionej pozycji.Jesli śpisz na wersalce,to zmień na łóżko drewniane z grubym,twardym materacem,a pod głowe kup specjalną wyprofilowaną poduszkę do spania.Taka poduszka podpiera kark zarówno,gdy leżysz na wznak jak i bokiem.Spróbuj czy taka poduszka pozwoli ci uniknąć drętwienia palców.Natomiast palec u nogi może dretwieć,gdy leżąc ma sz miękkie podłoże i zapadasz się,kręgosłup w pasie wygina się nie tak jak trzeba.

Tak, spie na werslace z podwyzszeniami. Ale bez grubych poduszek. Raczej na brzuchu pol na pol boku. Wczorajsze dretwienie glowy przeszlo dzis w lekkie bule kilkusekundowe ... mysle ze to candida jednak. Albo kilka rzeczy na raz spowodowane candida. Pzdr

Witam Raczej jest to Candida. Wczoraj zjadłem grejfruta i po około godzinie białe pleśniawki w ustach i biała powłoka, ręce mi sie trzesły i zdrętwiałem, panika i strach, cykl sie powtórzył. Zmierzyłem cukier odrazu i miałem 130, rano(wczoraj) miałem 95 a dziś zdycham, łeb mi pęka od tych toksyn ... ehh chyba za dużo wegli jem ostatnio. 90-100 gram na dzień w przeciągu 2 miesiecy to za dużo.