Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ucisk głowy w różnych miejscach u nastolatka

Gość natalka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 15 lat i czuję od niecałego miesiąca taki dziwny ucisk w głowie. w różnych miejscach nieraz na czole nieraz nad okiem też. jak sie schyle to w nosie troche tak czuję ucisk jak przy zatokach. ale teraz głownie z lewej strony na dole koło ucha (chyba kość potyliczna lub skroniowa) . jak ruszam tak szybko głową to boli mnie coś z tyłu głowy ... :( zaczeło sie jak w zime sie umyłam i wyszłam na chwile na dwór... (ale głowy nie myłam) i wtedy sie zaczeło.. czasem mam tez takie dziwne uczucie w gardle i ciezko mi sline przelknac (ale to juz mam dlugo nie wiem czy to ma jakis zwiazek) hm . mam takie dziwne uczucie nieraz jak np mam jechać na zakupy albo uczyć sie.. to myśle sobie *PO CO?* bo mam taki lęk przed śmiercią że mi coś jest i umre... ten ucisk jest strasznie męczący, bardzo sie boje :( Wie może ktos z Panstwa czy to moze byc cos groznego?:(

Natalka nie ma innej rady powiedzieć rodzicom i do lekarza.Trzeba porobić badania bo bez badań nikt Ci diagnozy nie postawi nawet najlepszy lekarz , który by to czytał. To co napisałaś może bić błahostką lub poważna chorobą.Nie szukaj w internecie przyczyny bólu bo internet jeszcze nikogo nie wyleczył z choroby od tego są lekarze. Może coś brałaś lub piłaś dziwnego?

No tak ostatnio tego stresu miałam bardzo dużo ... mam nadzieje ze to jest ten powód... poza tym czytałam o *nerwicy natręctw* czy cos takiego.. ah i tak sie zastanawiałam że mam dokladnie tak samo.. musze cos sprawdziac pare razy chociaz dopiero to robiłam. chociaz wiem ze nic tam nie ma a mimo to muszę bo inaczej nie dam rady to silniejsze. i strasznie męczące ;((

Natalko kochana , nie czytaj proszę w internecie o żadnej nerwicy natręctw , bo to co Ty piszesz też jest objawem spowodowanym stresem i napięciem z nim związanym. Obserwuj jeszcze proszę czy te objawy , o których piszesz nie są przed okresem( zakładam ,że już go masz) , w Twoim wieku ( dorastania ) często zdarzają się omdlenia i z tego się wyrasta , ale jak nie byłaś u lekarza to jednak idz i niech chociaż lekarz da Ci skierowanie na podstawową morfologię , chyba ,że coś innego zaleci i zapytaj doktora czy możesz brać jakieś tabletki ziołowe uspakajające .Trzymaj się droga Natalko , jest wiosna , jak ładna pogoda to wyjdz na dwór to i Ci sie zrobi lepiej. Pa, jak chcesz to pisz a ja ci odpowiem.