Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Odchudzanie przed rehabilitacją po operacji by-pass

Thady

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Troche to dziwne ,ze mną ćwiczyli na rehabilitacji pooperacyjnej pacjenci z podobna wagą.Niestety dieta,dieta i jeszcze raz dieta.Mnie skierowano na konsultację w Instytucie Żywnosci i zywienia (powiem szczerze ,że nie byłem)-mam 188wzrostu i 105kg (po operacji 96 kg -2003rok). Dobry diabetolog i odpowiednie żywienie i będzie ok.Z ta rehabilitacją i nadwaga moim zdaniem przesadzają pozdrawiam

Thady Wystarczy ze będziesz mniej jadł, odrzuć mięsko smażone, schabowe , bigosiki .A jak możesz chodzić w co nie wątpię to po prostu chodź na długie spacery . Ja jestem też po odchudzaniu schudłam 30 kg. i trzymam jedna wagę już 33 lata i wyobraź sobie że żyję Skromne śniadanko, prawie normalny obiad, i zero jedzenia po obiedzie Mozna jeść jabłko .A najlepiej to odchudzać sie latem jak sa pomidory ,ogórki owoce bo chociaż masz czym zapchać głód. A może polecić jazdę na rowerze pozdrawiam

Dziekuje za odpowiedz. Idę jutro pierwszy raz do kardiologa po operacji by-passów ciekawe co powie lekarz odnośnie mojego stanu zdrowia... W Łodzi na Popiołąch na pewno dostałbym się na rehabilitacje ale ja nie nadaje sie do przebywania w salach szpitalnych. Zapisany jestem do szpitala na 19 maja na zajecia dochodzace ale musze schudnąć .Na dietach jestem cale zycie, kilka lat temu schudlem 30 kg w ciagu 6 m-cy.Teraz mam problem.Do tej pory nigdy nie chorowałem..

W Gdyni pewien znany kardiolog odchudza dietą Cambridge. Trzy tygodnie na 500- set kaloriach i przy twojej wadze spadniesz z 15 kilo. Thady, nie chcą Cię przyjąć, bo pewno sprzęt nie przewiduje takiej wagi ćwiczącego. Mój osobisty domowy rowerek jest np. przewidziany tylko do 80 kg. Pytasz jak schudnąć? Jestem po zawale, samą dietą w miesiąc zgubiłam 7 kg.Jem dużo warzyw,owoce jabłko lub pomarańczka, nie za dużo bo mam cukier. Chude mięsko do oporu, żeby nie chodzić głodnym.....i jak mam takie napady że muszę zjeść między posiłkami (5 posiłków dziennie ) to ubieram się i od razu i wychodzę z domu...... na chwilkę, a czasem na dłużej... Pij dużo wody,szklankę przed jedzeniem. Mi sama woda jakoś nie przechodził więc ,dodawałam tabletkę musującą z magnezem albo wit C. Prawie co dzień jem rybki,łosoś z rusztu, makrela wędzona z jajkiem i ogórkiem kiszonym albo śledzik w oleju. Potrzebujemy omega 3 a to najlepsze źródło. Łykam tran w kapsułkach. życzę powodzenia i nie zniechęcaj się za szybko,z czasem coraz łatwej:))))) Tłuszcze zwierzęce są teraz zakazane:)))Żegnaj boczek i goloneczka.

Ja przez okres ponad siedmiu lat od zawału i operacji by - pasów (rzuceniu palenia) przytyłem ok.10 kg. Waga oscyluje się plus minus dwa kilo i nie chce iśc w dól.Ostatnio poszło mi w brzuch -wypijam po trzy litry wody dziennie ,sporo owoców,a waga swoje-.....czasami to mi już w brzuchu bulgocze -myślę że ryby to mogą tam popływać pozdrawiam

Wybrałem -kardiolog wybrał mniejsze zło ; nie mam za dużego pola manewru ( taki przypadek-zreszta kazdy z nas jest inny)...od niektórych leków dostaje nawet uczulenia (zmiany łuszczycowe) -ale niestety nie moge odstawic ( miałem zamiany z tej samej grupy).Po proszkach moczopednych potrafie * oddać* -ok dwóch litrów płynu .dziennie..ale wypłukuje to co połykam w tabletkach....leki na nadciśnienie tez nasilają wydalanie moczu;prócz tego mam w obydwu nerkach kamienie-na nie tez biore leki... pozdrawiam