Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ciężar w okolicy serca a stres

Gość Dawid31

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od tygodnia czuje w okolicy serca ciezar nic mnie nie kluje tento w normie nie poce sie ale mam nerwy w nocy nie spie brak pracy itp. najgorsze ze trzyma to caly dzien jakby ktos ciezarek polozyl na sercu wieczorem mija stres,dzieje sie to w domu,jak ide na rower lub dlugi spacer mija wszystko ale nie mam pewnosci siebie zaczynam sie jąkac nerwica chyba w domu chodze z okna do okna,jak mam isc do nowej pracy to dnia nie wytrzymam nerwy

Stale zażywaj ziołowe tabletki uspokajające złożone z kilku ziół.Do tego magne B6.I codziennie się postaraj zmęczyć fizycznie ,bo ,jak sama zauważyłaś ,ruch bardzo korzystnie wpływa na system nerwowy,odwraca uwage od nerwów.Weż sie za wiosenne gruntowne porządki,aby się zmęczyć i nie myśleć o nerwach.I nie pękaj !!!!

Pierwsze o czym powinieneś pamiętać to jest to, że nerwica SYMULUJE różne choroby. Przeczytałem o tym co nie co i faktycznie zauważyłem, że tak jest. Nerwicowcy poddają się silnym lękom i obawom o swoje zdrowie. Jest to z jednej strony dobre posunięcie, ponieważ dzięki temu się kontrolujemy i nawet w minimalnym stopniu dbamy o siebie. Z drugiej strony natomiast jest to złe ponieważ w podświadomości myślimy np. *Zaraz rozboli mnie głowa, zaraz będę miał/miała zawroty głowy, coś mi się stanie*. W pierwszej fazie nic się z nami nie dzieje mamy tylko uogólniony lęk przed samym faktem, że może nam się coś stać. Gorsza sytuacja przychodzi kiedy po jakimś czasie faktycznie takie objawy następują. Dzieje się tak, dlatego, że wcześniej dużo myśleliśmy o tym mimo tego że próbowaliśmy o tym zapomnieć. Tak samo pewnie jest z Twoim sercem. Przy nerwicy nie ma żadnych fizycznych dolegliwości!. Nie możesz o tym zapominać. Wszystko jest jak najbardziej wporządku. Wiem o czym mówię ponieważ mam w rodzinie psychiatrę i wytłumaczył mi wszystko. Sam powoli wychodzę z tej paskudnej choroby. ( Dodam, ze miałem prawie że identyczne objawy jak Ty) Pozdrawiam ;)