Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Puls wyczuwalny w brzuchu i uczucie pełności a stres

Gość strawberry

Rekomendowane odpowiedzi

Gość strawberry

Witam ! :) mam problem a mianowicie od jakiegoś czasu w brzuchu wyczuwam puls i tak jakby coś się ruszało w nim i czuje się strasznie pełna... jest to strasznie uciążliwe zwłaszcza jak leże na plecach. a pisze to w tym wątku gdyż w 2 kl liceum czyli jakoś 17-18 lat przeszłam przez zespół jelita drażliwego na tle nerwowym kiedy skończyłam liceum dolegliwości ustały niespełna rok temu zaczęły mi się problemy z sercem i miałam podejrzenie zapalenia mięśnia sercowego było to także uciążliwe kołatanie serca a także kłucie które nie dawało spokoju (zastanawiałam sie także czy to nie jest na tle nerwowym) teraz dolegliwości wracają czasem ale nie są już tak intensywne teraz znów coś się dzieje mam te dolegliwości wspomniane na początku czy to wszystko może wiązać się z nerwica? jutro idę do lekarza ale chciałam się dowiedzieć od kogoś kto miał podobne przejścia. jestem strasznie nerwowa i przejmuje sie błahostkami, niestety już taka moja natura w tym roku będę miec 20 lat pozdrawiam :)

*jutro idę do lekarza ale chciałam się dowiedzieć od kogoś kto miał podobne przejścia. jestem strasznie nerwowa i przejmuje sie błahostkami, niestety już taka moja natura* Witam Cię... :) Więc myślę, że nie masz się czym martwic u mnie objawy były bardzo okropne miałem tak silne bóle brzucha, że leżałem na łóżku i zwijałem się dopiero z wycieńczenia fizycznego zasnąłem sam bo już nie dawałem rady i można powiedziec, że omdlałem z wycieńczenia, brałem scopolan nic mi to nie pomagało prawie, a to lek rokurczowy.

Witam Jak dla mnie to masz prawdopodobnie nawrót jelita drażliwego, albo z nerwów nieświadomie łykasz powietrze i masz wzdęcia. Możliwe też, że nabawiłaś się refluksu albo przepukliny rozworu przełykowego. Przepraszam jeśli straszę, ale objawy są bardzo podobne. Zarówno przy wzdęciach jak refluksie i przepuklinie są właśnie kołatania serca, uczucie pełnego brzucha i wrażenie bicia serca. Przepona po prostu unosi się do góry przez wzdęty żołądek i dotyka serca, stąd takie objawy. Jeśli chcesz się uspokoić, powinnaś iść do gastrologa i poprosić o prześwietlenie z kontrastem, wtedy wyjdzie co i jak (gastroskopia jest nieprzyjemna i często nie pokazuje refluksu i przepukliny). Jak będziesz mieć wyniki będziesz wiedziała na czym stoisz. Na razie proponuję kup Espumisan, albo Renie, albo Bioprazol. Bez recepty, nieszkodliwe. Zobaczysz czy pomoże :) Pozdrawiam

Warto sie przejsc jezeli masz bole po zjedzeniu posilku szczegolnie wrazliwego dla zoladka i ciezko strawne, poniewaz mozesz miec wrzody zoladka, ale tabletkami idzie je wyleczec, stres powoduje wlasnie powstawanie wrzodow i jedzenie nieregularnie, fast foody, ostre posilki, obfite posilki, to nic strasznego, ale uciazliwe dla Nas, bo trzeba patrzyc na to co sie je.

Ja także mam przepuklinę rozworu przełykowego i możecie mi uwierzyć albo nie, ale latałam rok czasu po lekarzach. Wmawiali mi nerwicę. Moje objawy to przeważnie kołatania serca, zawroty głowy i różne sensacje z sercem. Wydałam mnóstwo pieniędzy na badania. I co wyszło , że mam przepuklinę rozworu przełykowego i te wszystkie objawy są od tego. Jedno mnie martwi, dlaczego lekarze wmawiali mi nerwicę? Taka mamy służbę zdrowia i tyle. Jak sam sobie nie pomożesz to nikt ci nie pomoże. Ja wydałam chyba z 2 tysiące złotych zanim dowiedziałam się że mam przepuklinę. Dlatego ja lekarzom nie wierze.

Zgadzam się z tobą REPT. ZJD można łatwo kontrolować za pomocą diety i naturalnych środków. Stosowanie leków przeważnie przynosi odwrotne skutki. Najważniejsze tutaj jest odkwaszenie organizmu i dbanie o prawidłową prace jelit.Ja dlatego właśnie codziennie piję proszek zasadowy. Odkąd go stosuje regularnie moje problemy zniknęły.

Ja mam tak juz od 3 lat. Ciagle czuje takie dziwne *jezdzenie* w brzuchu i niepokoj, uczucie goraca, ucisk w mostku na wysokosci splotu slonecznego, rozne klucia, bole zoladka,pulsowanie w zoladku, nie moge sie schylac bo mnie cos zatyka i po chwili serce mi zaczyna szybko bic. Jak sie poloze to mam wrazenie ze mi serce przestaje bic. Generalnie czuje w calym ciele taki lek i niepokoj. Wchodzenie po schodach to dla mnie porazka, ciezko mi sie oddycha i serce mi tak mocno bije. Czesto sie dlawie i dusze.Piecze mnie w klatce piersiowej, boli mnie krzyz i kregoslup.Ogolnie czuje sie jak wrak czlowieka a mam dopiero 32 lata. Od 16 roku zycia mecze sie z nerwica i nie wiem czy to sa aktualnie jej skutki. Jest ktos kto rowniez tak cierpi i to codziennie :-(

Gość Piotr M

Hej, nie macie żadnej nerwicy ani problemów z sercem. Robiłem wszystkie badania na serce już miałem iść do psychologa ale w pewnym momencie powiedziałem sobie PO CO CI PSYCHOLOG PRZECIWZ JESTEŚ SPOKOJNYM CZŁOWIEKIEM I Z NAJWIĘKSZEGO PROBLEMU POTRAFISZ SIĘ ŚMIAĆ BO CO CIĘ NIE ZABIJE TO CIĘ WZ.OCNI no i zacząłem czytać o moim problemie z sercem i okazało się że to bakteria hp i refluks, dobra dieta mniej stresu i jest OK