Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Silne bóle, zawroty głowy i potykanie serca po alkoholu i marihuanie

Gość Damian

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc wam..od dluzszego czasu zabieram sie do napisania tutaj.. mam wielki problem i mam nadzieje ze ktos odpisze.Postaram sie szybko opisac co mi jest zeby was nie zanudzic :p Od kilku lat mieszkam w Londynie,na poczatku bylo calkiem dobrze ale 3 lata temu to sie zmienilo..pewnego wieczoru wrocilem po pracy jak zawsze..siedzialem z kolego w pokoju i cos tam robilismy..nagle serce mi jakos skoczylo..przestraszylem sie..zaczolem sie tak bac ze umre ze dostalem palpitacji serca..szybko do za tel i dzwonie do brata zeby zadzwonil po karetke bo ja nie dam rady..przyjechali,powiedzialem co i jak..zabrali mnie do szpitala..co chwile wracal ten straszne lek..serce mi tak strasznie szybko walilo ze chcialo mi sie wymiotowac..myslalem ze w koncu peknie. zrobili kilka badan i oczywiscie nic..po kilku godzinach w moczu tylko znalezli marichuane..i oczywiscie zwalili na to i odeslali do domu..dodam ze wtedy z kolego sporo palilismy i alko tez bylo :/ moze to zapoczatkowalo. Od tamtego czasu bylo i jest tylko gorzej..po szpitalu mialem akcje typu zawroty glowy..2 tyg strasznie mi sie krecilo w glowie tak ze ledwo do lazienki moglem isc..i 2 tyg normalnie..to moglem wrocic do pracy..ale potem znowu to samo 2 tyg w domu 2 tyg w pracy w koncu kiedys tam ustalo..z czasem zaczelo sie z bolami najpierw w okolicach serca itd ile razy bylem w szpitalu to nie zlicze..teraz juz nie chodze bo mi glupio. Teraz po 3 latach to jest jakas masakra,boli mnie wszystko... Bola mnie plecy..najbardziej pod lopatkami..w barkach tez czasem..boli mnie zoladek i wszystko wokol niego..boje sie ze mam wrzody bo zaczyna tez bolec po posilkach,,boli mnie glowa,,zwroty glowy tez mam ale nie juz tak silne jak kiedys.. Wmawiam sobie choroby wydaje mi sie ze jestem ciezko chory i umre w krotce..boje sie ze mam raka przez te bole pluc..bole sa rozne..tepe pieczace..klucia itd Od dluzszego czasu pomoc znajduje tylko w alko :/ pije bardzo duzo.,,ale nie chce..lecz jak wypije troche wiecej lub cos silniejszego to mnie nic nie boli :/ zazwyczaj.Ale po piciu jest b.zle to nie jest kac..bole sa jeszcze silniejsze..serce mi sie potyka..bije,bije a nagle przystanie..glaltownie sie ocknie..caly czas czuje jak bije mi serce,,nie musze dotykac..czesto wymiotuuje z rana..jak wymiotuje mocno to potem pluje krwia..boje sie ze to rak albo jakies wrzody. Co chwile gdzies cos zaboli lub boli caly czas. bardo czesto mam zgage..moge tak pisac do rana chyba..najbardziej mnie dreczy to ze boli i ze wydaje mi sie ze umre..jak boli mnie pod lopatkami to szukam w necie przyczyn bolu pod lopatkami..jak boli zoladek to szukam..jak glowa to to samo..potem stwierdzam ze mam takie same objawy jak objawy smiertelnej choroby.Nie wiem gdzie isc do lekarza..w szpitalu mnie ignoruja a w Polsce nie mam lekarza..prywatne sa drogie..za sama wizyte i przeswietlenie 100-120 funtow jak ja musze chyba zrobi wszystkie te badania..staralem sie leczyc na wlasna reke..kupywalem tabletki na stres itd w szpitalu wlasnie zawsze mowili ze to stres i olewali..nikt nie chce mi pomoc a w domu tez lipnie..zawsze mowia ze sobie wmawiam i tyle. juz im mowilem ze chcialbym by sie czuli tak przez jeden dzien chociaz jak ja sie czuje od 3 lat..jestem zdesperowany..chcialbym tylko wiedziec czy umre..bede konczyl bo sie doluje juz...mialo byc krotko i na temat a tu jakis list :D jak macie jakies rady to sa mile widziane :) kolezanka przyjezdza do londynu..chcialbym jakies tabletki ale nie wiem jakie..jakies dobre i mocne na te mysli,,stres i bole..chce sprobowac ranigast na zoladek i zgage..a z reszta to nie mam pojecia..musze czekac za smiercia chyba :( jak ktos doczytal to podziwiam :p Dzieki..pozdrawiam..

Drogi damianie. mysle ze w wiekszosci sie wkrecasz. tutaj na tym forum sa tematy podjete przez osoby co palily maryske. poczytaj...warto. podrugie alko, rzuc to natychmiast! po trzecie lekarz ogolny...niech da skierowanie na usg brzucha na rtg klatki i podstawowe badania krwii i tsh. po czwarte psycholog lub psychiatra jesli ze stresem i nerwami nie dajesz rady, napewno cos poradzi. i pomysl o poradni kardiologicznej zapisz sie na holtera. to tak po krutce by wykluczyc to co cie trapi

Brachu twoje objawy to ewidentnie paranoje po trawie. napisales to troche groteskowo i mysle ze dla ciebie nie jest to smieszne ale...sam sobie jestes winny. jak widac nie kazdemu słuzy palenie zioła, a tobie to juz w szczegolnosci. nie wiem o co kaman ale ostatnio wiele osób nawiazuje tu na tym forum o sprawach marry jane... czyzby akcja legalize it? z drugiej strony objawy jakie opisujesz sa troche niepokojące, te twoje bole w plecach, pod łopatkami itd... piszesz i wizytach w szpitalu, ale czy byłes u konkretnego kardiologa? jesli nie to proponuje na pierwszy ogien taka wizyte i oczywiscie badanie echo serca co powinno rozwiac wszelkei watpliowsci jesli chodzi o stan serca.. twoja wypowiedz na forum jest mowiac delikatnie dziwna, ale tłumaczy to ilosc alko jakie ostatnio wypijasz.. jednak nie lekacewarz swoich objawów, bo plucie krwią to nie normalan sprawa. no i wizyty w szpitalu na ostrym dyżurze to nie wiem ja k w anglii , ale w Polszy to nie najlepsza sprawa. zainwestuj moze w jakiegos lekarza który ci pomorze. te 120 funtów w obliczu zdrowia to chyba nie majatek? reasumując przestań pic i jarac , weź sie za siebie. odstawiając alko i trawe pozbędziesz się dołujących mysli. co do innych spraw typu pluucie krwia to kolego czem prędzej odpal te funciaki i do lekarza

Gość Daniel 87

Siema mialem to samo robilem na wszystko badania lecz bylem zdrow jak ryba i doktor wyslal mnie do psychologa .okazalo sie ze mialem tak zwana somatyzacje czy jakos tak juz 2 godziny z psychologiem mi pomogly wiec sprobuj