billymarks Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Witam!!! Czy ktoś miał może robiony rezonans magnetyczny serca. Nie chodzi mi o badanie klatki piersiowej itp. chodzi mi o rezonans tylko i wyłącznie serca. Gdzie można wykonać takie badanie na skierowanie z NFZ??? Jeżeli ktoś miał robione na skierowanie z NfZetu proszę o pomoc!!! W Zabrzu powiedzieli mi, że tylko prywatnie i nie mają kontraktu z NfZetem podpisanego. Więc może ktoś coś wie na ten temat? Dzięki za pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość can Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Wow. Niestety nie pomoge Ci, ale jesli mogę wiedzięc. Po co Ci to badanie?:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Sufur Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Witam! Miałem mieć robiony rezonans w szpitalu na Banacha w Warszawie..niestety z powodu mojej klaustrofobii ( nie wiedziałem że ją mam) badanie choć po wielu próbach nie doszło do skutku. na badanie czekałem (w 2009r) ok dwóch miesięcy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
billymarks Opublikowano 29 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Can to badanie potrzebne jest po to , abym kiedyś mógł wyzdrowieć. Po to dokładnie, aby ktoś zechciał spojrzeć na mój przypadek jako operacyjny, a nie kazał mi czekać, aż wykituję lub zniszczę sobie własny układ krwionośny. Mam wadę aortalną serca to tak w skrócie. Dzięki sufur. Cytuj Odnośnik do komentarza
anetas Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Witaj Kamil.Wiem ze rezonans magnetyczny mozna wykonac w Gliwicach.Bylam z synem w SCCS i ma on podejrzenie ze cos jest nie tak z wsierdziem i lewa komora pani doktor powiedziala ze w maju bedzie mial wykonany rezonans w Gliwicach zupelnie za darmo.Wiem rowniez ze kardiologia w Zabrzu ma podpisany kontrakt z NFZ.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
billymarks Opublikowano 29 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Dzięki Aneta! Dzwoniłem do Zabrza i powiedzieli, że mogę mieć skierowanie na rezonans , ale musiałbym leżeć na oddziale. Dlaczego miałbym kłaść się na oddział, jakieś preteksty może macie. Czy mogę położyć się na oddział kardiologiczny w celu otrzymania skierowania. To badanie jest mi bardzo potrzebne. Dzwoniłem też do Gliwic i powiedzieli, ze jest tak samo jak w Zabrzu. Nie wiem może podzwonię jeszcze. Skierowanie dostane ale tylko na NFZ. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Warka Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Kto wie czy tak wszedzie nie jest bo ja mam skierowanie do wojskowego we wroclawiu ale tam lezalam na oddziale. ale warto zapytac. we wroclawiu jest kilka szpitali co robia rezonans i mysle ze serca tez. wiec sprobuj do wojskowej kliniki, do szpitala na ul.grabiszynskiej i na ul.trugutta wiem ze robili tam na nfz. ale po nowym roku trza sie dowiedziec czy maja kontrakty. jak bedziesz potrzebowal to podam ci tely Cytuj Odnośnik do komentarza
billymarks Opublikowano 30 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 No jasne jakbyś mógł to będe wdzięczny. Mój mail jest w moim profilu. Pozdro!!!! Dziękuję wszystkim. Zwłaszcza Sufurowi. Dzięki bracie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza
Sufur Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Zero problemu.... pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi