Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rezonans magnetyczny serca

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!! Czy ktoś miał może robiony rezonans magnetyczny serca. Nie chodzi mi o badanie klatki piersiowej itp. chodzi mi o rezonans tylko i wyłącznie serca. Gdzie można wykonać takie badanie na skierowanie z NFZ??? Jeżeli ktoś miał robione na skierowanie z NfZetu proszę o pomoc!!! W Zabrzu powiedzieli mi, że tylko prywatnie i nie mają kontraktu z NfZetem podpisanego. Więc może ktoś coś wie na ten temat? Dzięki za pomoc:)

Dzięki Aneta! Dzwoniłem do Zabrza i powiedzieli, że mogę mieć skierowanie na rezonans , ale musiałbym leżeć na oddziale. Dlaczego miałbym kłaść się na oddział, jakieś preteksty może macie. Czy mogę położyć się na oddział kardiologiczny w celu otrzymania skierowania. To badanie jest mi bardzo potrzebne. Dzwoniłem też do Gliwic i powiedzieli, ze jest tak samo jak w Zabrzu. Nie wiem może podzwonię jeszcze. Skierowanie dostane ale tylko na NFZ. Pozdrawiam

Kto wie czy tak wszedzie nie jest bo ja mam skierowanie do wojskowego we wroclawiu ale tam lezalam na oddziale. ale warto zapytac. we wroclawiu jest kilka szpitali co robia rezonans i mysle ze serca tez. wiec sprobuj do wojskowej kliniki, do szpitala na ul.grabiszynskiej i na ul.trugutta wiem ze robili tam na nfz. ale po nowym roku trza sie dowiedziec czy maja kontrakty. jak bedziesz potrzebowal to podam ci tely