Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Szybkie bicie serca, duszności, drętwienie szyi i ręki oraz wysokie ciśnienie

dominik22

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 22 lata od pewnego czasu mam wlasnie takie dolegliwosci mniej wiecej co 6miesiecy nieraz wczesniej nie wiem od czego to zalezy.Robilem badania echo serca i powiedziano mi,ze nie mam zadnej wady wrodzonej,mialem jeszcze skierowanie na przeswietlenie kregoslupa,ale tego juz nioe zrobilem.Kiedys jak wlasnie miualem ten bol to pojechalem do szpitala,zrobili ekg,dali jakis zastrzy6k i stwierdzili,ze to spowodowane jest brakiem potasu w organizmie.Dodam jeszzce,ze jak mnie zlapie ten bol to mniej wiecej zawsze tgrwa od 30-40min i nieraz boli mnie po wyslilku,a nieraz poprostu np.leze sobie na lozku ktos mnie wola wstaje gwaltownie i sie zaczyna.Czy to jest grozne??? i tak sie wybiore do lekarza jeszcze raz,ale to za jakis czas bo teraz nie moge wziasc w pracy wolnego zeby porobic badania.Cisnienie tez mam wysokie dokladnie teraz nie podam ale puls wychodzi mniej wiecej 110-130 uderzen na minute.Z gory dziekuje za odpowiedz Pozdrawiam.

Witam, Skoro kierowano Pana na rentgen kręgosłupa to może warto wykonać to badanie. Być może ma Pan zmiany w obrębie kręgosłupa, które będzie można leczyć inaczej niż był Pan dotychczas leczony. Warto często mierzyć ciśnienie tętnicze i tętno i zapisywać wyniki. To ułatwi Panu spotkanie z lekarzem podczas najbliższej wizyty.