Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przerost mięśnia sercowego i drobne zwłóknienie płatka mitralnego

chora

Rekomendowane odpowiedzi

Zrobiono mi echo serca ale wizyte u kardiologa mam odległa prosze kogos o interpretacje tego badania bo bardzo sie boje ,mam tez nerwice co jeszcze bardziej mnie przytłacza .z góry dziekuje za odpowiedzi! jamy serca niepowiększone,ale graniczne wymiary lewej komory serca,granicznie powiększona prawa komora serca .przerost miesnia lewej komory serca zwłaszcza przegrody miedzykomorowej.kurczliwośc globalna dobra,bez ewidentnych zaburzen kurczliwosci,choc słaba wizualizacja echokardiograficzna(utrudnia interpretacje).drobne zwolkinie płatka mitralnego przedniego,dobra funkcja tej zastawki.im- łagodna.it-łagodna.bez cech nadcisnienia płucnego.czynnosc rozkurczowa dobra.mozliwy mały przepływ w vsd.w czesci błoniastej.turbulentny przepływ w drodze odpływu z lvot,bez patologii w przepływie.osierdzie sladpłynu za tylna sciana.. prosze o szybkie odpowiedzi Strony: 1

Bardzo długo czekam az ktos mi pomoze zinerpretowac to badanie i do tego lekarz przypuszcza ze mam jakas wade serca ,nasuwa sie pytanie czy mozna z tego opisu wywnioskowac o jakiejs wadzie a czy lekarz wymysla ,bo napomne ze sa to wizyty prywatne i mysle ze chce mnie zatrzymac jako pacjeta a nie udzielic mi fachowej pomocy i porady.Do tej pory a trwa juz to 6 miesiecy nie powiedział mi oficjalnie co mi dolega tylko owija w bawełne ,nie wiem czy mu ufac czy faktycznie jest ta wada moge dodatkowo podac jesli to kogos zainteresuje dodatkowych kilka badan które mi zrobiono ,moze one cos pomoga w rozszyfrowaniu diagnozy ,prosze o odpowiedzi!!!

Witam!!!! Domyślam, ze miałaś robione echo serca. Jak to nie chce Ci powiedzieć??? Moim zdaniem powinnaś znaleźć dobrego kardiologa, który obejrzy twoje serce i powie co i jak. Nie bój się wszystko będzie dobrze. Ja mam przerost lewego przedsionka i komory niedomykalną zastawkę aortalną. Mimo to wiem , że kiedyś wrócę do sportu. Nie pękaj chora. Tyle mogę Ci pomóc! Ewa może ty coś wiesz o tym, bo ja nie za bardzo! Pozdrawiam!!!!

Dzieki juz próbowałam w innym rejonie u kardiologa to za przeproszeniem rzuciła mi badania w pysk i powiedziała ze nie mamy o czym gadac ,smieszne ale prawdziwe:(wiec mysle ze chyba bede sie trzymac rodzinnego bo jak narazie to tylko jemu wierze a inni to moim zdaniem leca tylko na kase ,sory moze kiogos obrażam ale taka jest prawda ,pozdrawiam!

Witam ponownie !zaliczyłam juz nowego kardiologa i okresliło to ze to napewno nerwica ale ma zamiar robic mi nowe badania ,odwiedziłam równiez psychiatre u którego sie lecze i okresliła to jako nerwica narzadowa .To co czytałam w necie o tej nericy duzo mi przyblizyło moje odczucia na sercu i chyba moge powiedziec ze tu lekarze sie nie pomylili i ich diagnoza jest słuszna a o jkiejs wadzie nie ma mowy normalne ze jest powiekszona lewa komore bo jestem cisnieniowcem a kazdy kto ma cisnienie to ma ,pozdrawiam