Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Brak kontaktu z rzeczywistością, bóle w klatce piersiowej i uderzenia gorąca a nerwica

Madmaks111

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jakiś czas temu wypaliłem sporo marihuany i teraz mam problemy; lekki brak kontaktu z rzeczywistością(jakbym był za jakąś szybą), bóle w klatce piersiowej, raz mialem zmiany bicia serca ( chyba napad lęku po silnym pieczeniu) takie dziwne uczucie nagłego uderzenia gorąca czy coś takiego, nie wiem jak to nazwać, zmęczenie. Byłem u Kardiologa, porobiłem badania; Rtg wszystko oki echo - Śladowa niedomykalność zastawki aortalnej EKG - I blok serca, zaburzenia przewodnictwa EKG holter; rytm podstawowy, średnia częstotliwość 81/min, bez istotnych zaburzeń rytmu serca. Minimalne HR to 39 (spałem) Maksymalne 177 (biegałem) Moim zdaniem jest to nerwica, ponieważ badania nic nie wykazały. Nie wiem czy nie dostaję obsesji z racji tego, iż tu piszę :) Czekam jeszcze na wyniki boleriozy oraz zrobie dodatkowe badania na TSH. Co o tym sądzicie? Prosiłbym o pomoc.

A ten I blok serca? zaburzenia przewodzenia? pytanie czy blok serca powstaje na skutek jakiejkolwiek nerwicy. dobrze by bylo zapytac kardiologa. nie wydaje sie by to byla nerwica. a ten strach co opisujesz to tez pojawia sie przy chorobach serca

Jesli kardiolog powiedzial ze z serduchem jest wszystko okej pomimo bloku i zaburzen. byc moze maryska jakos uszkodzila struktury to chyba czas pokaze. ale ja na twoim miejscu kontrolowalam sie u kardiologa, wydaje mi sie ze zaburzenia przewodzenia sa nie odwracalne a dodatkowo stres i ewent.nerwica moga ja poglebic. jesli od strony kardiologicznej jest okej to powinnienes udac sie do psychiatry, niech oceni czy to nerwica i rozpocznie ewent. leczenie farmakologiczne lub terapie u psychologa