Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dziwny ból głowy umiejscowiony w płatach skroniowych i zaburzenia wzroku

Gość dawidek255

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dawidek255

Witam. od jakiś 2 lat cierpię na dziwny ból głowy połączony z dziwnym widzeniem. a dokładnie widzę tak jak bym był pod wpływem alkoholu. bardzo źle mi się z tym funkocjonuję. miałem już tomografię i rezonans i nic, wszystko dobrze. leczyłem się u okulisty i też wszytko w porządku a była to fachowa okulistka. następnie zbadałem zatoki i tez nie mam. ból głowy umiejscowiony jest z tyłu głowy w płatach skroniowych po obu stronach. czasami mam wrażenie że mam tam takie buły który najczęściej pojawia się gdy się zmęczę np. bieganiem. idę spać z bólem głowy i wstaje z bólem głowy i cały dzień mnie boli. nie wiem co mam już robić. czekam teraz na wizytę u neurologa ale wizytę mam w sierpniu dopiero. proszę o jakoś pomoc.pozdrawiam

Być może masz coś z kręgosłupem szyjnym i od tego boli cię głowa.Może pracę masz siedzącą np. przy komputerze,co wymusza ciągłe pochylenie głowy.Poproś lekarza 1 kontaktu o skierowanie na prześwietlenie odcinka szyjnego kręgosłupa.Z opisu będzie wiadomo czy to coś z kręgosłupem.Nie czekaj tak długo na neurologa...Kup sobie poduszkę ortopedyczną specjalnie wyprofilowaną do spania.Ona podpiera kark.ŁÓŻko ma byc zupełnie płaskie,nie wersalka z takim podgówkiem twardym pod głową,co powoduje,że śpisz w pozycji zgarbionej i rano wstajesz zbólem głowy.Gimnastykuj się - na mięśnie grzbietu ćwiczenia. Myślę,że może fizjoterapeuta zajmujący sie terapią manualną mógłby ci pomóc,ale musisz mieć to prześwietlenie z opisem.Masaż też chyba by ci ulżył.Takie jest moje przypuszczenie.

Gość dawidek255

Dziękuje za odpowiedz :) jeżeli chodzi o badanie krwi i mocz to mam wszystko w porządku bo robiłem niedawno badania. ciśnienia też nie mam. ale jeżeli chodzi o ten kręgosłup to coś może w tym być ponieważ boli mnie szyja. tylko nie rozumie z kąt ten dziwie widzenie. mam też pytanie czy wilgoć w domu może być z tym związana bo teraz grzyb pojawił mi się na ścianie niestety firma remontująca źle zrobiła wieniec .