Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca, bóle w mostku, duszności, omdlenia i lęk przed śmiercią

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z sercem nie wiem co mi sie stało .. Oto mój przypadek - kołatania serca -bóle w mostku -boję się że umieram -zaburzenia oddechu słabości, omdlenia Stało to się po słabiej grypie bez gorączki tylko kaszel katar wziąłem antybiotyk po tygodniu DuoMox i poszedłem do szkoły wszystko było dobrze chciałem wydmuchać nos zobaczyłem krew przestraszyłem się zrobiło mi się ciepło i zemdlałem około 3 sekundy nie widziałem nic leżałem na podłodze nauczycie chcieli wezwać karetkę tata przyjechał zawiózł mnie do przychodni i ekg serca mi zrobili było nie poprawnie pojechałem do szpitala .. robiłem też badania na ekg serca miesiąc przed i miałem poprawnie .. W szpitalu siedziałem tydzień na oddziale pediatrycznym echo serca miałem poprawnie podłączyli mnie pod maszyny wszystko dobrze czekam jeszcze na wyniki holtera .. Gdy siedzie w szkole źle się czuje chce wymiotować itp , wychodzę na dwór i jest wszystko wpożądku .. Nie wiem czym to jest spowodowane .. Teraz żadnego sportu nie uprawiam siedzę prawie przez cały czas przy komputerze mam 16 lat i wzrostu 1,85cm jestem bardzo szczupły ważę około 63 kg .. Możliwe że ie uprawiam żadnego sportu i przez co mam serce nie rozbudowane i ten tlen nie dochodzi do wszystkich części ciała.. Proszę o Pomoc w tej sprawie

Moim zdaniem było to spowodowane osłabieniem po chorobie.A reszta to ze strachu.Zdenerwowałeś się ,że ci coś jest.Jeśli byłeś w szpitalu,dokładnie cię przebadali i nic nie stwierdzili,to czym się martwisz,człowieku/? Zrób sobie codziennie dłuższy spacer, ,z godzinę na powietrzu,nie siedż w domu. Jedż na rowerze[tylko w czapce i w rękawiczkach,bo jeszcze zimno jest.Codzienna porcja ruchu odwróci twoją uwagę od tego problemu. I niczego się nie bój,bo przecież zostałeś przebadany w szp[italu.Aby się nie denerwować zażywaj przez dłuższy czas ziołowe tabl. uspokajające i magne B6.Powodzenia.Nie forsuj się zbytnio, ale dostosuj ruch do formy fizycznej.Siedzenie w domu pogarsza sprawę.Gnuśniejes.z

Wydaje mi sie ze moze byc to nerwica lekowa. Tez to mam i mam wlasnie podobne objawy takie jak kolatania serca uderzenia goraca boje sie ze zemdleje. U mnie dzieje sie to szczegolnie w przypadku, gdy jest duzo ludzi, w szkole na wykladzie. Mozesz zapisac sie do psychologa bo z nerwica czasami ciezko sobie poradzic, tym bardziej jak bagatelizuje sie nerwce, moze wtedy sie nasilac. Mozesz tez pojsc do lekarza internisty i na wszelki wypadek zrobic podstawowe badania krwi i poprosic o skierowanie do kardiologa, zrobic EKG ale uwazam ze holter calodobowy jest najlepszym rozwiazaniem. Podejrzewam, ze wyniki wyjda dobre, co na pewno Cie uspokoi.

Gość zwolennik thyreo

No specjalistą nie jestem, ale miałem podobne zachowania organizmu, lekarka poleciła thyreo pasc, byłem sceptycznie do niego nastawiony, bo to homeopatyczny lek, ale mi pomógł, może warto abyś spróbował. powodzenia