Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Czas trwania operacji wszczepienia bajpasów

Gość Agnieszka T

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Agnieszka T

Witam wszystkiich ! Mam pytanie, ile trwa operacja wszczepienia baj pasów? bo słyszałam że ok. 6 godzin, czy to prawda? Mój tata jest właśnie operowany , dziś o ósmej rano zaczęła się operacja, bardzo się wszyscy boimy! nie wiem kiedy mogę tam zadzwonić żeby czegoś się dowiedzieć? Pomóżcie !

Wszystko zalezy od tego ile chirurg bedzie miał do *wymiany*. Ale ok 6 godz mozna sie spodziewac. moja operacja zastawki i tetniaka trwała właśnie 6 godzin. przed operacją i po operacji leżałem z panami którzy mieli robione bypassy. wszyscy sie boja przed operacją. ale naprawde po tym wszystkim Twój tata napewno poczuje sie o niebo lepiej. Panowie z którymi byłem w sali bardzo chwalili sobie fakt ze zdecydowali sie na operacje. jeden z nich wczesniej miał problem z wejsciem po 3 schodkach. na drugi dzień po operacji wstawał z lożka , na nastepny uskuteczniał spacerki. sam był w szoku ze tak dobrze sie czuje... bardzo wazne są pierwsze dni po operacji, a najważniejsze jest wasze (bliskich) wsparcie dla osoby która przeszła operacje. od psychiki wiele zalezy. dajcie tacie odczuć ze jestescie z nim w tych chwilach, wspierajcie go to naprawde bardzo wazne. jeśli tato poczuje ze ma w was wsparcie to dochodzenie do siebie bedzie o wiele szybsze. powodzenia!