Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Duszności i lęk przed omdleniem podczas sytuacji stresowych

Gość tomciopaluch17

Rekomendowane odpowiedzi

Gość tomciopaluch17

Witam. Przez ostatni okres czasu miałem wiele sytuacji stresowych. Chodze jeszcze do szkoly i tam tez sie troche stresuje. Kiedys mialem jakies wrazenie dusznosci ale po jakims czasie to samo minelo bo zapomnialem o tym. Ostatnio sie stresuje tym, że moge zemdlec gdzies w miejscu publicznym. Szczegolnie obawiam sie tego w szkole. Siedze wtedy jak na szpilkach i nie mysle o niczym innym. Oczywiscie jak o tym mysle to czuje zawroty glowy ale staram sie to przezwyciezac. OD tego stresu chyba dusznosci powrocily. Oddycham normalnie przez nos, ale wydaje mi sie że niewystarczajaco *dobrze*. Zastanawialem sie czy to nie astma. Ale przeciez są te świsty kaszel itp a tego nie mam. No to mysle sobie może cos z sercem. Ale chyba za bardzo wymyslam. Dzisiaj rano wstalem i pomyslalem sobie *tak! to odeszlo! oddycham normalnie!*. Po chwili- a co by bylo jak to wroci? I wrocilo. Najlepiej sie czuje jak leze bo jestem odprezony a jak zaczynam chodzic albo mowic to ta jakbym nie nadazal oddychac. Staram sie nie wychodzic sam na dwor bo ydaje m sie że cos mi sie stanie, zemdleje zaczne sie dusic albo cos innego. Z tego co czytalem na tej stronie to wiele objawow sie zgadza z nerwica i nie wykluczam że to od tego. Bo nie zaprzeczam że jestem osoba nerwowa i przejmujaca sie byle czym. jako takich typowych dusznosci nie mam ale mysle o tym oddechu i robi sie niespokojny przy chodzeniu. Czy ktos moglby mi zasugerowac co robic? Dodam że to trwa ok tygodnia i tłumacze sobie że jakbym mial sie udusic albo miec atak dusznosci to juz bym dawno to mial. A nie mam wiec chyba nie jest ze mna tak zle, nie? :)

Zażywaj stale ziołowe tabl. uspokajajace.3x dziennie.Nie pij czegoś,co pobudza,np. coli,napojów energetycznych....dużo się ruszaj.Codziennie godzina ruchu.Rower,czy gry zespołowe.Myślę,że to tylko nerwy i nic ci nie jest.Zadbaj o właściwe proporcje między nauką a aktywnym wypoczynkiem.