Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drżenie rąk, kołatanie serca, ból mięśni i karku a nerwica

Gość Nanase

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Piszę ponieważ chciałabym się upewnić czy moje przypuszczenia są słuszne... Od pewnego czasu miewam pewne *objawy* - trzęsą mi się ręce bez powodu, gdy się położę, jestem spokojna - nagle moje serce zaczyna walić jak szalone, bolą mnie mięśnie i kark, uciska mnie żołądek, zdarzają się sytuację gdy siedzę - nic się szczególnego nie dzieje a odczuwam strach. Czuję się zmęczona, mogę spać po 10-12 godzin. Bardzo szybko się denerwuję. Dużo rzeczy mnie stresuje praca, sytuacja finansowa w domu a do tego doszło zakonczenie wieloletniego zwiazku. Tak więc moje pytanie brzmi: czy to jest nerwica? jesli tak jaka? jeśli nie, to co mi dolega? proszę o pomoc.

Kup sobie magne B6, jakieś ziołowe tabletki uspokajające,uzywaj systematycznie i przede wszystkim dużo się ruszaj.Idzie wiosna, może szybkie marsze po lesie w miłym towarzystwie,albo bieg,jeśli masz kondycję,basen,kurs tańca, aerobic, rower ....wybierz,co ci sprawi przyjemność.Zrób coś dla siebie.Bądż dla siebie dobra. Zaręczam ci, że czas poświęcony na relaks ,odskocznia od problemów- bardzo dobrze zrobi dla twojego samopoczucia.

Gość makeojsnjnjd

Tak jak mówi zdrowa trzeba zrobić badania krew, mocz, ekg, i inne jak zaleci lekarz jak nie to te wystarczą. Jeśl wyjdą ok jeśli krew będzie ok, ekg też to znaczy że jest ok. Czasem jakas inna wizyta w moim przypadku był to kardiolog, nawet lekarz od chorób zakaźnych i chirurg usg brzucha robiłam, i okazało się że jest ok, i wtedy poszłam do psychiatry i jeszcze jedno trzeba to leczyć wedle zaleceń psychiatry jak najszybciej nie zwlekać!! ja miesiąc się dopiero leczę a większośc objawów zniknęła, choć długo nie wierzyłam i się nie leczyłam było jeszcze gorzej. Powodzenia