Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ataki szybkiego bicia serca w okresie dojrzewania

Gość Adrian1996

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Adrian1996

Witam. Mam 15 lat jestem w okresie dojrzewania.mam problem z serduchem. Więc opiszę na czym polega mój problem. Kiedy siedzę sobie na komputerze serce mi bije normalnie aż tu nagle przychodzi chwila gdzie serce bije bardzo mocno.A wszystko się zaczęło od pewnego ataku w którym serce biło lekko ale nie do opisania szybko.Poprostu mogę to nazwać takim ciągłym biciem. Ale teraz powiem o tym co mi się dzieje teraz.Lerzałem sobie w łóżku i serce mocno uderzało.Można powiedzieć że mi serce bardzo mocno wali ale ma tyle samo uderzeń na minute jak wali lekko. Leżałem przekręciłem się na bok i poczułem takie suche oddychanie w stylu sapania. Złapałem się za serce i nawala jak opętane.Dodam że jak bije to normalnie przez bluzke widać jak bluzke podskakuje.jestem tym bardzo zdenerwowany bo gram w piłkę nożną w drużynie a sezon się zaczyna za tydzień i się boję że coś mi się stanie. Miałem robione EKG w zwykłym ośrodku , miałem mierzone ciśnienie 120/60 i poziom cukru 92. Pielęgniarka powiedziała że wyniki mam bardzo dobre.Dodam że paliłem papierosy codzinnie po kryjom z kolegami.Nieraz potrafiłem z palić 10 dziennie a tak to co dzien 3-5.Prosze o odpowiedź.

Gość aniamaria

Sadze ze trzeba porozmawiac z rodzicami! mozesz na nich liczyc??? nie lekcewaz tego i lepiej to sprawdzic dla swietego spokoju. zawsze bedziesz sie czyms zaslanial ze papierosy ze napoje a moze stres.... nie chce cie straszyc nie. ale lepiej porozmawiaj z rodzicami i pojdz do lekarza ale jak moge doradzic to odrazu do kardiologa. powiino sie wszystko wyjasnic. moze masz arytmie albo zeczywiscie po prostu rosniesz uczysz sie i wogole...;) napewno bedzie dobrze to wiem;) trzeba poprostu zbadac sie i zadbac o zdrowie... pozdrawiem i marsz na pogaduche z mama lub tata i lekarz!!!

Gość Adrian1996

Dodam iz przezywam dzisiaj mala odmiane.Serce bije mi lekko ale za to bylem wieczorem bardzo slaby. Czulem sie slabo i chcialo mi sie spac nie przez bicie serca a przez lek flucontrol:) Odpowiedz mojej matki na moje problemy.Chodisz do mnie sobie wymyslasz i juz mnie ... przy komputerze cie nic nie boli