Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niespokojny oddech i uczucie ucisku na klatkę piersiową a nerwica

Gość mariusz98

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mariusz98

Dzień dobry. Wydaje mi się, że mam nerwicę. Od pewnego czasu wymyślam sobie jakieś choroby. Zakłuje mnie w prawym boku- na pewno mam chory wyrostek. Zakręci mi się w głowie- o nie, zaraz chyba zemdleje. W ogole boje si zemdlec. OD pewnego czasu zauwazylem że mój oddech jest niespokojny, czasem miewałem taki gdy byłem chory i osłabiony ale teraz nie jestem chory. No tylko katar i gardło mialem chore ostatnio ale to zwykle przeziebienie. W sumie to tez ostatnio szybko sie mecze. Czassem czuje jakby mi cos lezalo na klacie. Oddycham normalnie ale jakos niespokojnie. Jak o tym zapomne to jest lepiej troche ale generalnie mysle o tym caly czas. Czy to nerwica? Czy jakies oskrzela czy pluca? Nie wiem sam. Boje sie duzo mowic bo mam wrazenie ze zabraknie mi tchu.

Witaj skontaktuj się z lekarzem pierwszego kontaktu a także opowiedz to rodzicom nerwica powoduje dużo objawów ale ty napisałaś tutaj o przeziębieniu może te oddychanie być skutkiem nie do końca wyleczonej infekcji powiem ci że to nic groźnego i się nie denerwuj lekarz zrobi ci podstawowe badania i ci wszystko powie a jeśli wyjdzie rzeczywiście nerwica to odezwij się na tym portalu

Gość mariusz98

Ja nadal zmagam sie z tym uczuciem. Ale doszedłem do wniosku, że mogą to być skutki niedoboru potasu. Kiedys juz to mialem i mozliwe ze wrocilo. Przeczytalem nawet na jakiejs stronie że ktos mial problem z oddechem i to bylo od potasu. A ty byles na badaniach krwi?

Gość kasienka

Witam ....chyba mam podobny problem jak Wy,jest mi duszno ,czuje jakbym miała jakąś kulke w gardle....wszystko zaczęło się jakies dziesięć lat temu..zaczęło sie od bolu w okolicach serca i szybkie bicie serca,wezwana karetka,izba przyjec ,kroplówka i do domu...kilka razy w pół roku ,wkoncu doktor stwierdził ze mam silną nerwice ,dobrze sie mu mówiło...ja myslałam ze umieram,...walczyłam z napadami dusznosci i szybkim biciem serca,i z dnia na dzien miałam dosc zycia....poszłam do pracy,przez trzy dni czulam sie super ,nie mialam czasu na myslenien,byłam zajeta dom ,praca dom i pospiech,az do pewno dnia az w pracy ,gdy wszystko wrociło...drugi rok walcze ...bo tak mozna to nazwac...straciłam prace,teraz mam nowa ale czuje ze tez w koncu ja strace przez moje dolegliwosci...czuje sie gorzej niz te dziesiec lat temu...jestem słaba ,wszystko mnie boli,szumi w uszach,boli w klatce piersiowej ,mam uczucie ze serce mi stanie ,mam dusznosci,dusi mnie w gardle,boli kazde zgiecie ,kazdy centymetr ciała ,nogi mam tak jakbym miała dwie kłody....zle sie czuje do tego chyba doszła depresja,czesto siedze i wyje,,,,wyje ze zle sie czuje ...raz na tydzien jest mi lepiej ....ide spac zmeczona wstaje bardziej wyczerpana....mam dosc...!!!!Mam kochajaca rodzine ,corke syna i meza,majac 30 lat czuje sie jakbym miala 70...czasem widze jak inne kobiety maja tyle wigoru i sily do wszystkiego....jak ja chciałabym byc na ich miejscu,czasem boje wyjsc z domu bo boje sie ze gdzies sie przewroce i umre,ale ja wciąż żyje!!! i to jest męczące....

Gość mariusz98

Znam to. tyle że ja mam dopiero 17 lat. wszystko wskazuje na to że to bedzie problem z potasem. niedlugo ide to sprawdzic. chociaz w szkole tez czuje sie nie najlepiej. kreci mi sie w glowie, mam takie uczucie jakbym mial zaraz pasc. to naprawde stresujace... :(

Gość kasienka

Witaj Mariuszu....prawdopodobnie problem z potasem,trzy dni temu znow miałam **atak** mąż zawiózł mnie na izbe przyjęć dostałam srodki uspokajające i zrobili mi badania,okazało sie ze mam za mało potasu,doktor kazał mi kupic aspargin,to potas z magnezem i łykać ...kupiłam zobacze może chodz troche pomoże ...trzymam za Ciebie kciuki Pozdrawiam:))

Gość mariusz98

To dobrze, że już się u Pani wyjaśniło. Mam nadzieje, że te tabletki pomogą. Ja jak na razie czuje sie troche lepiej. Głowa mnie pobolewa ale w przyszłym tygodniu idę na badania krwi. Zobaczymy czy u mnie też jest problem z potasem.