Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość olek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Jestem ok 1,5 miesiąca po operacji zastawki aortalnej i tętniaka aorty wstępującej. Miałem konsultacje w Aninie po operacji po miesiącu. Aktualnie poszukuję jakiegoś dobrego kardiologa u którego chciałbym pojawiać się na wizyty kontrolne. Myślę tutaj o wizytach prywatnych gdyż chyba w takiej opcji jest więcej czasu na rozmowę itd... Czy jesteście w stanie polecić mi jakiegoś dobrego sprawdzonego kardiologa który przyjmuje prywatnie?

Gość Ewa29ToF

A w IK w Aninie Cię nie chcą na kontrole przyjmować? Ja jestem po drugiej i trzeciej operracji tam już ponad 12 lat, a stale jeżdżę na kontrole. Prywatne wizyty w Warszawie są bardzo drogie, z tego, co się orientowałam, nawet 200 zł za jedną. Możesz spróbować w Centrum Kardiologii w Aninie (choć tak naprawde to dzielnica Wawer), ul. Płowiecka

Ewa na razie mnie przyjmują, bo mam jeszcze po operacji płyny w osierdziu. i melduje sie tam co 2 tyg na sprawdzenie tego. nie wiem jak będzie później? czy oni wyznaczają jakies dalsze konsultacje? z drugiej strony chciałbym miec mozliwosc obiektywnego sprawdzenia tego co mi tam w Aninie dokonali ;) becik rozumiem ze korzystałeś z usług profesora Hoffmana? wiesz mniej więcej ile taka przyjemnośc kosztuje?

Gość Ewa29ToF

Prof. Piotr Hoffman na pewno się ceni, bo to świetny kardiolog, ordynator Kliniki Wad Wrodzonych w IK w Aninie, na którym leżałam dwa razy w ciągu tych 12 lat. Mnie wyznaczali i nadal wyznaczają wizytę na miejscu. Początkowo chodziłam do gabinetu jednej lekarki, która mnie prowadziła po trzeciej operacji, a potem ona przekazała mnie do Poradni Wad Wrodzonych. Osobiście nie radzę zmieniać ośrodka, bo IK wAninie to jeden z najlepszych tego typu ośrodków w kraju. Mnie też w nieokreslonej przyszłości czeka wymiana aorty wstępującej, co do zastawki aortalnej to nie wiem. Kto Cię operował? prof. Jacek Różański, czy preof. Andrzej Biedermann?

Gość Ewa29ToF

Becik, to super, że syn już dorosły mężczyzna :-) Ile ma lat? Był też operowany w Aninie? Studiuje czy pracuje? Ja tam jeżdżę średnio dwa razy w roku, choć chciałabym częściej. Prywatnie nigdy u kardiologa nie byłam. Wystarczy, że muszę wydać ok. 200 zł na dojazd do Wawy i do domu. W podróży spędzam prawie 10 godzin w jedną stronę :-(

W związku z projektem badawczym dotyczącym jakości świadczeń zdrowotnych udzielanych przez podmioty lecznicze, zwracam się do Pani/Pana z uprzejmą prośbą o wypełnienie anonimowej ankiety. Otrzymane wyniki zostaną wykorzystane do analizy sytuacji podmiotów wykonujących działalność leczniczą oraz jakości oferowanych przez nie usług (link poniżej) https://docs.google.com/forms/d/1AOnDP_Kp-qb9ZhSw6BzSZrAt-aBxK1KzYwxuvwjSKRA/viewform?c=0&w=1

Ja ze swoimi problemami *Sercowymi* chodzę do http://www.med-expert.pl/uslugi. Mam blisko, płacę i idę. Nie trzeba stać w kolejkach ani czekać na termin miesiąc. Na ich stronie są wypisane ceny więc wszystko wiadomo, nie trzeba się wypytywać. A sam lekarz jak dla mnie ok. Wysłucha, zbada, nie traktuje z góry albo jakby to by była jakaś kara jak to w pyblicznych przychodniach bywa

Ja mogę polecić dr Andrzeja Folgę z Porta Medica, jest kardiologiem ale specjalizuje się też w medycynie sportowej. Mój narzeczony, który trenuje zapasy, jest pod jego opieką. Za dziecka miał problemy z sercem, a przez to że teraz zaczął profesjonalne treningi to dawne problemy się odezwały. Na szczęście jest pod stałą kontrolą lekarską, pan Folga jest naprawdę dobrym i doświadczonym kardiologiem, mogę go szczerze polecić