Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Duszności, skurcze mięśni, mrowienie twarzy i uczucie odrealnienia a nerwica

Gość Mewcia

Rekomendowane odpowiedzi

Miałam podobne objawy bóle, mrowienia, samoistne kurcze, uczucie odrealnienia, duszności, problemy z koncentracją - skutek niedoborów składnikowych, a te związane są u mnie z celiakią, chorobą trzewną objawiającą się zaburzeniami wchłaniania. Radzę udać się do gastroenterologa.

Część Mewcia I inni... Jak czytam to wszystkiego to jakbym czytała o sobie I tak jak ty nie moge uwierzyc ze to wszystko moze powodowac jedna nerwica...ciagle zauważam nowe objawy a lekarze patrza na mnie jak na hipochondryka I juz dawno kropke na mnie postawili a na dodatek prywatnych badan nie da sie zrobic w tym głupim kraju w którym jestem... A lekarze rodzinni nie wysylaja mnie juz na żadne-limit wyczerpałam czy co? I tylko ten ciagły strach ze to cos powaznego...dzis do wszystkiego doszło także mrowienie w nodze??? Pomocy!!!

Przepraszam że wejde wam w temat ......alen te wszystkie rady naprawde sa bezuzyteczne z nerwicą żyje , walcze kazdego dnia od 22 lat TO JEST NIE DO WYLECZNIA ..... nie ma leku nie ma skutecznej terapi nie ma nic z tego sie nie wychodzi zyje sie z tym az do smierci ....

Dziewczyny.... to jest nerwica... ja mam ją od prawie 2 lat... przechodziłam już prawie wszystkie objawy. raz jest lepiej raz gorzej. biorę tabletki elicea... ale niestety są dni jak dziś.... ścisk w gardle, ucisk na oskrzela, kaszel i nie mogę oddechu złapać... i cóż? uczę się technik relaksacyjnych - tylko to pomaga.... ale w momencie ataku mocnego nic nie pomaga... mam ochotę biec przed siebie, nie patrząc na to co jest obok. zachowuję się jak bym była obok.. nie słyszę co inni mąwią, nie interesuje mnie to, nie mogę sie skupić, robi sie gorąco, w głowie mi się kreci... nie chcę tak żyć.... to jest bez sensu....

Gość Edyta Piechocinska

Ja mam to samo no tragedia już tez nie wiem co robić. Mam Zawroty głowy Mrowienie twarzy Przesladujace mnie myśli ze to mój ostatni dzień Bóle szczególnie brzucha i serca rąk, pod pachami 10 razy na pogotowiu robione badania krwi anemia Tomografia głowy nic nie wykazała Boreliozy nie mam Tarczyca w porządku . Trzęse się w środku i ciagle czegoś boje. Jakoś sztywnieje mi język i wogole cieżko mi się mówić . Brałam citalopram ale żadnego efektu. Podobnie jak psycholog. Boje się ze coś przeoczyli na tomografii albo ze od tego czasu coś się rozwija. Tomografia robiona pół roku temu Ciągła pelnosc żołądka i zgaga jeszcze. Miałam gastroskopie i nic ciagle słyszę jak mi serce bije i sprawdzam puls. No paranoja.. I nad lewym okiem tez mnie boli Zacżelo się wszystko rok temu ot tak tylko. Teraz boli mnie żyła za uchem na szyji Pozdrawiam was wszystkich

Gość krzychoool

Witam was serdecznie, nerwica jest tylko objawem a nie przyczyną choroby, choroby należy szukać w jedzeniu, jak się żywisz tak żyjesz, dzisiaj reklamy w mediach zachwalają suplementy, tabletki, wszytko to jest biznes na którym firmy zarabiają grube pieniądze, wróćmy do czasów w których człowiek zjadał to co upolował, to co sobie wyhodował, nie było wtedy nerwic, raków, i innych chorób które są teraz, układ pokarmowy człowieka, i uzębienie pokazuje że jesteśmy i mięsożerni i roślinożerni, a więc zdrowie to jedzenie tłuszczów zwierzęcych, jedzenie podrobów, jedzenie warzyw, a unikanie chipsów, batonów,słodkich napojów,trzeba wrócić do korzeni a z czasem (to nie będą dni raczej miesiące, a nawet lata ) wszystko się odmieni i organizm zniszczony nabierze sił, zycie będzie takie jakie ma być wiem z własnego doświadczenia pozdrawiam

Kobiety, to nie jest nerwica, to borelioza. Wiem, bo sama to przeszlam. JEstem w trakcie leczenia. Mrowienie, dusznosci, zawroty glowy, klopoty ze wzrokiem i sluchem, zmienne i wedrujace bole to klasyczne objawy borsliozy. Nie zawsze wyxhodzi w testach a juz na pewno nie w tescie elisa. Polecam strone stowarzyszenia chorych na borelioze. I zycze zdrowia.

Gość marmolada

Ja mam nerwice od 20 go roku zycia gdy skonczylam 30 lat sama przeszla i wrocila po 8 latach tak sobie z dnia na dzien i trzymie mnie do dzis codziennie boli mnie co innego ,dusi albo w dzien albo w nocy ,nonstop mysle ze jak zakluje w klatce to serce jak w glowie udar ,ze mam raka itd za kazdym razem mysle ze umieram

Gość Marmolada

Ie wiem czy odzywianie ma cos do tego,jem zdrowo ,jezdze na rowerze,jem magnez ,potas witamine b6,12 mam chory kregoslup nie do naprawienia i arytmie ale to co sie wyprawia z moim cialam to jaki koszmar ,strach idzie od nog dusi,nie da sie przelknac sliny zaczyna sie panika z tym ze juz nie dzwonie po pogotowie die na ogrod i chodze jak debil tam i spowrotem