Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Duszności, skurcze mięśni, mrowienie twarzy i uczucie odrealnienia a nerwica

Gość Mewcia

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie to mój pierwszy post może nie powinnam go od razu zakładac jako temat ale... jestem już na skraju wyczerpania... Od 4 miesięcy moje życie satało sie koszmarem... cały czas się boję że umieram.... Zaczeło się nagle od skoku ciśnienia, potem angina... druga angina... infekcja dróg oddechowych... antybiotyki i masa leków.. czym dłużej to trwało tym coraz bardziej się bałam.... podwyższony puls i skoki ciśnienia oraz towarzyszyły temu masa innych dolegliwości głowa bóle zawroty, klatka piersiowa kłucia, bóle, mostek, jakby ktoś naciskał a nawet piersi, silne bole łopatek i pleców, oczywiście dziwne uczucie pełzanaia i mrowienia po całym ciele czasem od środka czasem na skórze i bóle brzuch, tali i bioder, bóle nóg i takie dziwne prądy przez nie przechodzące jakby w żyłach, nawet pośladki mi pulsowały, drżenie rąk, samoistne skurcze mięśni, mrowienie twarzy.... a najgorsze to oddychanie mam takie dziwne duszności czasem jakby z brzuch czasem jakby z płuc czy ust i pewnie to jescze nie wszystkie.... tak jak by mi serce waliło w calym ciele pulsowanie brzucha, oczywiście wzrok wrażenie zapominania wszytkiego i takiego odrealnienia bycia obok, miałam trochę badań - 3 morfologie z wieloma biochemiami i słabo wyszło tylko żelazo, dwa crp 3,5 ob13, koalologie wszytko ok, badanie tarczycy ok i usg tsh i ft3 ft4, badanie moczu ok,borelioza ujemna, ana 2 nic nie wykryto, mononukleza ujemna, chlamydia ujemna, rf ujemny, rtg klatki w normie tylko serce leży trochę na przepomnie, 4 ekg nic nie wykazały, jedno z podwyższonym pulsem usg brzucha w normie eeg zapis w normie i tomografia mózgu w porządku wyszło jednak że mam tężyczke więc łykam magb6 i po 10 dniach nieweilka poprawa oczywiście ostatni lekarz zauwałyż że zatoki chore i postanowi się nad nimi skupic i więc łykam magb6 i po 10 dniach bardzo nieweilka poprawa oczywiście trafilam na psychoterapie i lecze się Seroxatem i Lorafenem ale nie pomaga cały czas cierpie i mam trochę tego dosyc. Czy to naprawde nerwica? Nic więcej? Może jeszcze jakieś badania wykonac?

Aż tyle rzeczy może się dziac z człowiekiem z powodu tej choroby? anniu dzięki i staram się to wierzyc... Nawet mi uda pulsują!!! Boję się Zimny oddech... ścisk w gardle.... Wiem że nie powinnam tak pisac ale... naprawde boję się że przegapie jakąś poważną chorobe... bo te dolegliwości praktycznie nie znikają są tylko z różnym natężeniem.... Zaciskam zęby.... boli mnie szyja... Jestem taka zmęczona tym dlatego pisze tak dużo....

Miałaś tyle badań że niejedna osoba nie miała połowy z tego .Bierz spokojnie tabletki i przestan wymyślac bo to wymyślanie wpędzi cię w chorobę właśnie .Wiem jak to jest podejrzewać u siebie chorobę ale wiem też że życie mija bezpowrotnie na szukaniu kolejnych objawów .Jakiej jeszcze choroby u siebie szukasz ?Nawet gdyby zrobili ci skan całego ciała ty i tak wiedziałabyś że coś przeoczyli i że na pewno jesteś chora .Masz tak dziwne nie połączone ze sobą objawy że nie istnieje taka choroba która by pasowała . Piszesz że np.bolą cię żyły i od razu myślisz że to zakrzepica ale dr google nie do końca przeczytany .Zakrzepica ma zupełnie inne objawy ,albo nie ma wogóle ,więc nie odrobiłąś lekcji :)

No nie czytam googla ani encyklopedii serio właśnie dlatego żeby się nie nakręcac... Aniu05 poprostu nie potrafie uwierzyc że z tyloma bólami i dziwnymi innymi dolegliowściami mam tylko nerwice i to co się ze mną dzieje nie jest groźne dla życia....

Ja bym jeszcze zrobiła poziom magnezu,potasu wapnia -ale chyba już miałaś skoro tężyczka stwierdzona -braki właśnie tych rzeczy mogą wywoływac tak różne objawy .Uwierz mi masz tak różnorodne i nie powiązane ze sobą objawy że ni jak nie da się ich poskładac w chorobę i to własnie powinno cię uspokoić .Skoro miałąś aż tyle badań to znaczy że do lekarza chodzisz i on też nic nie widzi .Leki które bierzesz muszą mieć czas żeby zadziałać .Może odwróć swoją uwagę od szukania i obserwowania tych dolegliwości ,nie wiem może idz jako wolantariusz do schroniska dla zwierząt a twoje objawy staną się błachostką wobec tego co tam sie dzieje .

Takie uczucie jakby mnie ktoś pod żuchwe łapał i boli mnie dół pleców aż do pośladków... brzuch nisko i klatka piersiowa wysoko przy obojczykach aż do piersi Wiem że robie z siebie histeryka ale już nie mogę.... nie mam na nic siły i poprostu nie wiem jak naprawde mam uwierzyc że to nie groźne i ma podłoże tylko nerwicowe?! Przepraszam że zaśmiecam forum....

Nie zasmiecasz forum bo forum po to jest zeby zadawac takie pytania .Dla mnie masz objawy braku magnezu w mięśniach -tzw,parestezje czyli odczuwanie skurczów ,mrowień odczucie *łapania za szczękę * i innych .Kup sobie Chela-mag ,on bardzo dobrze sie wchłania i szybko działa .Jeśli cie to uspokoi to wiedz że nie umrzesz od tego ani innych swoich objawów bo nie świadczą one o żadnej grożnej chorobie .A tak jeszcze z ciekawości ile masz lat ?

Mam 20 lat... Dlatego tak przeżywam to co się ze mną dzieje ponieważ wyrwało mnie nagle z normalnego życia a ciało cały czas krzyczy że coś się dzieje czy głowa.... Dziękuje Ci Aniu za odpisywanie mi i postaram się w to uwierzyc.... Jeszcze mam takie dziwne wewnętrzne drżenia jakby od kręgosłupa ale one obejmują całe ciało, i właśnie takie te dziwne odczucia w nogach jakby coś w nich łaziło w stopach takie mrowienie a aprpop chel magb6 łykam regularnie od 4 i nie zauważyłam większej poprawy.... I wiem że to głupio zabrzmi ale boli mnie bardzo czasami z lewej strony brzuch ale tak jakby pod skórą... a tak pozatym mam wrażenie że z gastrycznej strony coś się dzieje... Kłuje mne jeszcze pod biustem...

a kręgosłup w porządku może masz ucisk w lędzwiowym i stąd te mrowienia w nogach ?oj sory nie zauważyłam że mam caps cocka wciśniętego .bierz dalej mg i nie panikuj . Jeszcze raz powtórze że ogrom i lokalizacja twoich dolegliwości jest tak różna i nie ogarnięta że wszystko wskazuje na nerwy .Można tez spróbowac takich tabletek Alanerw .Ktoś je tu kiedyś polecał .One dobrze robią na przewodnictwo nerwowe i może zadziałąją na twoje mrówki .Wygoogluj sobie tą nazwe i poczytaj .

Mewcia, dostalas uspokajacz i antydepresant, bierz i nie wymyslaj :) Zachorowalas na anginy i rozbujalas sobie nerwy mysleniem, ze cos jest nie tak. Skoro masz tezyczke to masa objawow idzie z tego. Pamietaj, ze stres nakreca objawy tezyczkowe, dretwienia, hiperwentylacje itd. Jedz magnez (ale nie badaj niedoborow z krwi, bo to bez sensu, magnez nie wychodzi wiarygodnie), nie pij kawy i mocnej herbaty, odzywiaj sie. Zostaw internet w spokoju.

Ehehe. masakra ile jest ludzi co maja takie jak ja akcje. Mrowienia, uciski, swędziawki, duszności, kołatania, rozdrażnienie, bezsenność, łażenie na śpiochu, nadmierna sennośc- jako nieodłączny element życia! :) do tego motyw , że tak z pół godziny po alkoholu odpada mi poprostu głowa z bólu albo serce wali jak oszalałe. Więc od trzech lat nie pije, ograniczam sól słodycze, 0 kawy- bo i po co jak i bez tego mam atrakcje? ergo-ciągły post:) Mysle, że po prostu nie jesteśmy stworzeni do tego nowoczesnego świata skoro nawet rozmowa z panią w zieleniaku jest stresem. Ta...i to ciągłe wmawianie sobie *nic mi nie jest, to wszystko dzieje sie w mojej głowie, skup się na relaksie i pozytywach*. za którymś razem to już robi się zabawne:D

Dziękuje za pomocne teksty i wogóle za odpisywanie... Wiem i może w końcu uwierze ale jednak ciężko skoro cały czas ciało do mnie krzyczy.... I mam takie dziwne uczucie zwłaszcza jak leże nie nazwałbym tego mrowieniem taki coś dziwnego po całym ciele i w dłoniach jak troche mocniej dotkne ściany mam podobnie, i własnie te kłopoty z oddychaniem które nazwałabym uciążliwe i taka nie chęc by cokolwiek robic bo strach jestem tym zmęczona i egoistyczne pisząc tu aż tyle ale na serio nie mam gdzie się uzewnętrzniac bo bliskich też już nie chce umęczac sobą.... I strasznie traskają mi kości i żebra i łopatki czasem jak staram się wziąc głębszy oddech, takie przyblokowanie oddychania i ziewanie.... Wariiuje? cały czas przez ciało przechodzą mi takie ni to mrówki ni to coś dziwnego boli mnie noga miejscowo w udzie źle mi się oddycha, dokucza mi cały człowiek, niedobry smak w ustach coś dziwnego ze szczęką, mam nadzieje że to przetrwam... Jeszcze mam medyczne pytanie, jakie choroby nie podnoszą crp, proszę bardzo o odpowiedź!!!!! Oraz będę wdzięczna za jakiś link do DOBREGO artykułu o tężyczce To ciągłe myślenie co mi jest... bo objawy nie mijają.... Bolą mnie chyba żebra... Boję się że jakiejś poważnej choroby mi nie wykryto... Że lekceważą moje objawy... zakrzepica, problemy z krążeniem czy jakieś wirusowo bakteryjne poważne zakażenie....oszalec można Kłuje mnie w biuście, kręgosłup boli, pod pachami Nogi cały czas mnie coś w stylu mrowienia od stóp do łydek.... aż d uda Tyle badań tyle spotkań z lekarzami a ja wiem (ciało mi mówi) że dzieje się coś bardzo złego...... że coś przoczyłam.... ale lekarze mnie nie sluchają i bagatelizują Jest trudno... Jak uwierzyć? Nic mnie nie boli tylko cały czas mam wrażenie nie mrowienia tylko czegoś takiego dziwnego w nogach i rękach, jest mi słabo, i cały czas się boję....

Mewcia , musisz niestety pójść do psychiatry , nie ma innego wyjścia , musisz leczyć głowę bo jak tego nie zrobisz to się wykończyć psychicznie a to jest tak samo grożne jak dolegliwości fizyczne. W Twoim pierwszym poście napisałaś Mewcia ,że bierzesz leki psychiatryczne , to je bierz , poprawa nie następuje tak szybko po tych lekach a jak masz wszystkie badania porobione to trochę musisz się jednak zastanowić , że nie możesz być chora bo * spiskowa teoria dziejów * do niczego Cię nie doprowadzi.

Dzięki za odpisanie, wybaczcie że tak pisze ale naprawde mmmm.... ciężko mi.... Ta choroba to jedno wielki gó...! Nie da się od niej nawet na chwile oderwać.... A gdy już zaczynasz wierzyć że to tylko to ŁUP coś dziwnego zaczyna się dziać... i znów wszytlko od początku i co że czytasz wyniki badań, przecież tyle nie jest zbadane! (hehe) nikt nie jest w twoim ciele więc może czegoś istotnego nie powiedzialaś lekarzowi.... :(:(:( Staram się dalej! .... lubię się powtarzać.... boję się cały dzień, dziwnie się czuję nie umiem nawet tego opisać bo niby nic mnie nie boli tylko trochę czyba żebra i brzuch po lewej stronie znów jakby skóra.... a w głowie cały czas jaką chorobe mogłam poiminąć i lekarze czegoś nie doparzyli czy nie dosłuchali lub olali mnie mówiąc *nerwica*... dlaczego to nie mija? A jeśli to naprawde tylko nerwica? Te wszytkie bóle i nie bóle... mrowienia i dziwne *prądy*, i wszytkie inne rzeczy! A jeśli nie.... Głowa pracuje.... Szczyty zdobyte a mnie nadal nachodzą myśli wtf ze mną dzieje? Nie daje rady chociaż coraz częściej myśle że to TYLKO nerwica ale niestety... głowa pracuje Czy jest ktoś kto da mi pewność że to tlko nerwica mimo tego co mówi ciało?

Mewcia. mogie dać ci gwarancje że to nerwica . walcze z tym 12 lat niejedno widzialem moje obiawy bóle głowy , nogi , łopatki , ręce bóle serca ucisk w głowie na mózg trzesiawki w sobie napady goronca pocenie duszność osłabienie zawroty zaburzenia wzroku , i jeszcze wiele innyh nie szukaj innyh horób bo ih niemasz ty tylko nerwica i asz nerwica ironia losu pozdrawiam

Mewcia masz takie same objawy jak ja.Jak się czujesz po seroxacxie bo tez mi go przepisano.Choć uważam ,że nasz problem nie jest w głównej mierze powiązany z nerwicą. Najbardziej wkurzają mnie mrowienia żył i kurcze mięśni.Większość Twoich objawów występuje u mnie. mewcia jak samopoczucie ?

Spróbuj wypić wodę leczniczą - Słotwinka. Niewiele kosztuje - ok. 14 złotych. Można ją kupić w aptece internetowej. Powinna pomóc, a przynajmniej złagodzić objawy. Zawiera całą gamę składników mineralnych. Czasami jest to powiązane z niesprawną wątrobą - proponuję essentiale forte. Podstawa - odstawienmie herbaty, kawy, słodyczy, a przede wszystkim czystego cukru, a także jedzenia na mieście. Jedzenie wszelkiego rodzaju zieleniny. Powodzenia Tomek