Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Duszności i zawroty głowy a stres

Gość estera123

Rekomendowane odpowiedzi

Gość estera123

Witam. Na wstępie napiszę, że jestem osobą nerwową. W styczniu przeszłam zatrucie od czego spadł mi poziom potasu, byłam na pogotowiu bo bardzo kręciło mi się w głowie od paru dni. Po badaniach okazało się że to potas. Dostałam kroplówke i pozniej wszystko bylo ok. Od tej pory mam dziwne lęki. Boję się że zemdleje, cały czas wydaje mi sie że kreci mi sie w głowie i boje sie żeby znowu nie wrocila ta sytuacja ze stycznia. Ostatnio doszły duszności. Oddycham sobie spokojnie a tu nagle jakby nic nie dochodzilo do mnie. Żaden tlen. Po validolu troche przechodzi. Boje sie że to cos z płucami z sercem czy nie wiem od czego to tam moze jeszcze byc. Czy to wynik stresu? Czy rzeczywiscie moze byc na cos chora? Boję sie że sie udusze :( Wydaje mi sie że to od nerwow, ale mimo wszystko przesladuja mnie czarne wizje. Świszczącego oddechu nie mam, nie hiperwentyluje sie tylko staram sie spokojnie gleboko oddychac.

Witam, Można się domyślać, że było to zatrucie pokarmowe z wymiotami i/lub biegunką. W takich sytuacjach zazwyczaj obniża się poziom potasu w surowicy krwi. Dlatego warto kontrolować to, co się je i nie zjadać produktów, które mogą być przeterminowane i mogą być przyczyną zatrucia. Miejmy nadzieję, że wraz z upływem czasu zapomni Pani o całej sytuacji. Ale warto nie zapominać o tym, żeby nie dochodziło więcej do zatrucia.

witam mam badania dobre boli mnie serce nie moge oddyhac mam zawroty glowy gniecie mnie w klatce oddeh plytki nawed jak zazyje afobam perazine nic nie pomaga czy to nerwica lub zaburzenie lekowe plytki oddeh i dusznosc nie shodzi po tabletkah nawed jak jestem spokojny dusi