Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Tępy ból ręki podczas ciąży przy zoperowanej dziurze w sercu

Gość blackkora

Rekomendowane odpowiedzi

Gość blackkora

Witam,mam 29 lat, jestem po operacji serca (wada serca,dziura miedzyprzedsionkowa) w 2000 roku, a 4 lata pozniej mialam robioną ablację bo mialam częstoskurczę, od tamtej pory nie mam większych dolegliwości z sercem. Teraz natomiast zaszlam w ciąże, jest to dopiero początek ciąży i zaczęłam odczuwać taki dziwny tępy ból w całej lewej ręcę az po mały palec, to nie jest kłucie, tylko takie mam wrażenie jakby gdzieś ten ból zagnieździł się w żyle która idzie od serca przez całą lewą rękę... momentami jest to dość uciążliwy ból i nie wiem co mam wtedy zrobić ze swoją ręką, jak ją ułożyć żeby było dobrze, ale nie jest to ból który trwa non stop, są momenty że przestaje ale po jakimś czasie znowu powraca... zastanawiam się co to może być, czy to może mieć związek z tym że zaszłam w ciąże, czy po prostu coś się dzieje z sercem... serce mnie nie boli, ale wiem ze jak odczuwa się takie bóle w lewej ręce to jest sygnał że coś jest z sercem, proszę o poradę!!!

Gość blackkora

Właśnie nie wiem co on na to bo nie byłam z tym u Niego, do tego właśnie nie mam za bardzo możliwości iść teraz na kontrole bo nie mieszkam w Polsce. Nie miewałam takich bóli wczesniej i się zastanawiam skąd to może być, może to jakieś nerwobóle na tle nerwowym??

Gość blackkora

Ten ból jest właśnie bardzo dziwny nawet do opisania, bo nie jest on cały czas taki sam, tylko raz jest silniejszy raz bardziej odczuwalny, a czasem przestaje nawet, od kilku godzin utrzymuje mi sie takie dziwny własnie ból ręki, tak spod pachy po wewnętrznej stronie ręki az po nadgarstek do małego palca... podjerzewam też że to może od kregosłupa jakiś ból.. czy ktoś doświadczył takie bóle od kregosłupa czy typowo jednak to jest typowo ból od serca???? proszę o poradę, z góry dziękuję

Gość blackkora

To całkiem mozliwe że to może być coś od kręgów szyjnych bo mam pracę siedzącą przy biurku i niestety kregi szyjne są najbardziej narażone na nadwyrężenie, dopiero teraz zaczełam czuć ten ból, więc może to być rzeczywiście coś od tych kregów. A zastanawiałam się jeszcze może czy to może być skutek niedoboru potasu?? bo ja powinnam zazywać potas i magnez ale od jakiegos czasu odrzuciłam zażywanie potasu i magnezu ze względu międzyinnymi na ciąże... Ale czy mogą to być skutki niedoboru potasu??

Kup sobie taką specjalnie wyprofilowaną poduszkę do spania.Podczas snu dzięki tej poduszce kark jest podparty i kręgosłup odpoczywa.Mam koleżankę dentystkę, która też ma kłopoty z kręgosłupem szyjnym ze względu na pracę i ciągłe pochylanie się i jak zaczęła spać na tej poduszce,przyniosło jej to dużą ulgę. I łóżko musi być płaskie,bez zagłówka.