Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból podbrzusza i pleców przed miesiączką

Gość abruzz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 17 lat. Około miesiąc temu zaczęła boleć mnie prawa strona brzucha na dole. Nie był to mocny ból, ale jako że tam jest wyrostek to poszłam do lekarza. Przy uciskaniu nic mnie nie bolało, więc lekarz powiedział że to nie wyrostek. Po kilku dniach ból minął wraz z pojawieniem się miesiączki. Lekarz sugerował że może to być zapalenie przydatków. Kilka dni temu znów zaczęło mnie tam pobolewać. Czasami kłuje. Ból nie jest stały. Zlokalizowany dosyć nisko z prawej strony. Przy podnoszeniu prawej nogi nie boli. Apetyt mam, nie wymiotuje. Ostatnio do tego zaczęły boleć mnie plecy w odcinku lędźwiowym i troche wyżej z prawej strony. Dodam, że za jakieś 5 dni powinnam dostać miesiączke. Proszę o poradę

Z pewnościa to cos z jajnikiem się dzieje przed miesiączką.Powinien ginekolog zrobić ci USG.Na wszelki wypadek zrób tez bad. moczu,OB,morfologię z rozmazem i CRP.Często się zdarzają takie pobolewania przed miesiączką.Jak byłam w twoim wieku,to robiłam sobie b. ciepłą kąpiel w wannie przed pójściem spać wieczorem i to przyśpieszało miesiączkę i pobolewanie wraz z rozpoczęciem miesiączki znikało.Na USG będzie widac czy moze jakich pęcherzyk na jajniku rośnie czy coś...trzeba się po prostu przebadać.