Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie serca, drętwienie i osłabienie przy silnej nerwicy lękowej

Gość zniszczona ona

Rekomendowane odpowiedzi

Gość zniszczona ona

Witam, jak ktos zechce mnie pomoz bede wdzieczna, bo nie mam nikogo. Mamy marzec 2011 nerwica 1 szy atak w aucie- wymioty, strach, bicie serca, po 2 godz minelo. Potem nastepne takie sytaucje, tragiczne. Nastepnie latanie po lekarzach krew kilka razy, ekg, echo serca, neurolog, okulista, dermatolog juz nawte nie wiem. Od wrzesnia sama nie zostaje w domu nawet na chwile, przestalam pracowac zamknelam firme, nic nie robie. Sama autem moge jedynie do sklepu podjechac lub do mamy bo mam 7 km i dalej nie moge bo zle sie czuje. Leze prawie caly czas, zero basenu, sportu. Wychodze z moim facetem z domu z 3 razy na tydzien tylko, choc czasme nagle lapie mnie atak jak duzo ludzi centrum handlowe, pub...Z badan nie robilam poziomu hormonow?1 szy atak po odstawieniu tabletek anty ktore bralam 5 lat, moze miec cos wspolnego? i mialam usg tarczycy nic nie wyszlo, a z krwi mialam tsh i nic nie wyszlo? czy tarczyce moge odpuscic? Bylam u psychiatry [przepisla leki cloranxen doraznie i lenuxin ale boje sie brac bo czytalam ze poglebia ataki a ja juz nie moge miec mocniej. Biore jedynie cloranxen raz na tydzien jak juz mam dosc i musze jechac do szpitala. Choc postep robie bo od miesiaca nie bylam... Z krwi jedynie jak robilam jonogram wyszedl w normie ale najnizszej na samym dole magnez. Od tygodnie biore wieksza dawke. Na codzien czuje sie zle. Raz na tydzien dobrze bez stersu. Caly czas o tym mysle, spie leze do 14 potem cos zjem, nawte samej nie chce mnie sie zrobic czasem, i tak mijaja dnie. Kiedys bylam dusza tpwarzystwa teraz autem nie moge sama przjechac 15km, z kims jezdze nawet po 100:). Juz mam dosyc. troche zaczelam czytac o wyjsciu z nerwicy i jak czytam mam ta sile ale po chwili jej nie mam....Chlopak zaczyna miec dosc mojego zlego samopoczucia ze wiecznie skads musimy wyjsc, ze nagle zle sie czuje. Stalam sie bardzo nerwowa. Krzycze bez powodu, ostatnio autem wjechalam ze zlosci w kraweznik jak cofalaam.....ciagle zle sie czuje, mysle ze zemdeje tak z 15 razy na dzien mnie lapie, klucie serca, dretwienie, poty, slabiej widze niekiedy.., jedyne co jak przychodzi wieczor i sie klade jest ok i zasypiam normalnie, wstaje i jak pomysle co mi jest mam dosc....Mam dopiero 23 lata. Powiedzdcie czy to magnez? czy mam brac te leki? co robic jak zaczyna mnie lapac? czy napewno to nie hormony czy poziom tarczycy konkretniej wybadac? moze polecicie dobrego psychologa ze slaska?

Kielce - oczywiscie, ze uzaleznia. To jest beznoazepina, w dodatku nasenna. Nie znaczy, ze Ty jestes uzalezniony, ale to nie jest lek na nerwice. Tu masz opis: http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1971 Nie ma mozliwosci uzaleznic sie o witaminy C, bo jest jedyna, ktoraj nas organizm nie magazynuje, czyi nadmiar od razu wydala. zniszczona - nie ma potrzeby robic zadnych badan wiecej. Masz klasyczne objawy nerwicy i paniki. Psycholog + psychiatra, byc moze male dawki lekow uspokajajacych na poczatek, zeby Cie wyciszyc, nie dluzej niz miesiac-dwa (xanax?). Terapia i byc moze antydepr.

Zniszczona - nie polece, bo nie mieszkam na Slasku. Sprobuj poszukac na forach roznych lub po prostu hasla terapeuta/Slask. kielce - nie w czym mam Ci przyznawac racje, co do podwaZania, to pisze sie je przez Ż :> To, ze lek Ci pomogl nie znaczy, ze nie uzaleznia. A o tym byla rozmowa. Leki uspokajajace i nasenne uzalezniaja i wie to kazdy kto sie tym interesuje. EOT.