Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niemiarowość oddechowa i przedwczesne pobudzenie komorowe u dziecka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mój 9 letni syn miał w szkole przesiewowe badania EKG. Kazano mi się zgłosić do szkoły po ich odbiór.Napisane było,że mam się z synem zgłosić do lekarza 1 kontaktu po skierowanie do kardiologa gdyż wykryto znaczące zmiany w jego przebiegu. Mało ja nie dostałam zawału. Opis badania. Istotne zmiany zapisu w wykonanym badaniu EKG,które wymagają konsultacji.Konieczny kontakt z kardiologiem. Rytm zatokowy,niemiarowość oddechowa,oś pośrednia,przedwczesne pobudzenie komorowe. Jutro idę z nim do lekarza 1 kontaktu,ale jestem przerażona,całą noc nie mogłam spać. Napiszcie czy to może być groźne. Nadmienię tylko,że kiedy się urodził miał lekkie szmery w sercu ale potem badania były ok.Od 7 lat nie był badany więc tym bardziej jestem przerażona,chociażby z uwagi,że nie miał żadnych objawów. Dziękuję za wszelkie sugestie.

Nie stresuj sie niepotrzebnie.Mojemu dziecku tez wyszła tachykardia,a po badaniach okazało sie ,ze jest okazem zdrowia.Badanie EKG jest badaniem nieprecyzyjnym.Trzeba echo serca zrobić ,bad. elektrolitów we krwi....Może tak jak pisze tu ktoś ,mały się zestresował badaniem.,

Witaj, Ja niemiarowosc tez mialem od dziecka i mam ja do dzis (40lat) to taki pikus po prostu zwieksza sie iliosc uderzen przy wdechu Co do szmerow to tez mialem i wyroslem teraz baaardzo rzadko mozna go uchwycic/uslyszec mimo, ze mam niedomykalnosc zastawki mitralnej jak i aortalnej Jezeli moge Ci doradzic to nie masz po co isc do rodzinnego (chyba, ze po skierowanie) idz zrob po pierwsze Echo serca po drugie badania krwi koniecznie z biochemia (sod potas) i TSH a po trzecie zaloz mu holtera 24h taki wystarczy i dopiero pozniej to wszystko w garsc i do dobrego kardiologa