Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Oczyszczanie organizmu a antykoncepcja hormonalna

Gość justyyyna

Rekomendowane odpowiedzi

Gość justyyyna

Witam i proszę o poradę. Mianowicie dostałam na skórze małe czerwone plamki, grzybicze, smaruje te miejsca maścią daktacort. Dodatkowo chciałabym oczyścić organizm od środka, kupiłam więc w sklepie ziołowym suplement diety Bio-Cleanse. Chciałabym się dowiedzieć czy mogę stosować ten środek razem z antykoncepcją hormonalną. Mam w lewym ręku implant antykoncepcyjny marki implanon zawierający etonogestrel 68mg. Skład tabletek do detoxu: wapń, karczoch, szparagi, wyciąg z nasion selera naciowego i korzenia cykorii, citrus bioflavonoids?, citrus pectin, mniszek lekarski, korzeń pokrzywy, łuski psyllium, tymianek, śladowe ilości glutenu i siarczanu (skład jest po angielsku, co dałam radę przetłumaczyłam :)). Chciałabym wiedzieć czy stosowanie detoksu i implantu jednocześnie może spowodować jakieś poważne rozregulowanie organizmu, lub oczyszczenie organizmu z hormonu, czyli nie działanie implantu w sposób prawidłowy. Wolałabym tego uniknąć.

Sufur..powiem Ci szczerze.ja to dostalem w prezencie na urodziny....te plastry i jeszcze taka opaske ,co niby ma wytwarzac jakies fale... A teraz odnosnie tych plastrow..codziennie wieczorem po kapieli znaklejalem i rano odklejale,byly tak czarne ,ze nie wierzylem sam wlasnym oczom.tak bylo przez 5 dni,na 6 dzien juz byly tylko lekko przyczernione i tak trwalo ze 4dni,.po tych dniach juz nakleilem i rano byl czysciutki .....tak to wygladalo u mnie.cos chyba w tym jest.

Ludzie jesli wy wierzycie w moc plastrów na oczyszczanie organizmu .........to ...........nie mam słów ......Jak palster może przez skórę stopy usunąc cokolwiek ....Boże ....nie .A w odpowiedzi co do implantu i detoxu .Pomysl sobie jakbyś miała wypić wapno ,zjeśc karczocha i tak dalej składniki tego preparatu na detox -są to składniki naturalne ,zioła i.tp. więc nie maja wpływu na hormony .I wszystkim chciałabym powiedziec i doradzic że detox to my mamy w postaci dwóch nerek i wątroby ....i nic więcej nam nie jest potrzebne .Udowodniono naukowo że żadne preparaty nie działaja na ludzki organizm w ten sposób .PIc duzo wody i soków a nerki same przefiltrują to co szkodliwe dla nas .To samo watroba .I nie dawajcie sie naciągac na cudowne plastry nasączone jakimś gównem które w kontakcie z potem zmieniają kolor .Zrobić sobie kuracje sokiem z cytryny a nie nabijać kabzę jakimś oszołomom .....

Gość justyyyna

Ania, dzięki za informację, wiem że to ziołowe tabletki i nie powinny mieć wpływu jednak pamiętam sytuację gdy brałam tabletki antykoncepcyjne i łyknęłam przy tym tabletke ziołową na wyciszenie, miałam po tym zawroty głowy i nie za dobrze się czułam, sprawdziłam wtedy na opakowaniu, było napisane *nie stosować z antykoncepcją*. Dlatego zastanawiam się nad tymi tabletkami, tym bardziej że już je kupiłam (najpierw robie potem myśle heh). Po drugie nie kupowałabym ich gdyby nie ta grzybica skóry (mam kilka czerwonych plamek na brzuchu, stosowałam już clotrimazole który nie pomógl, teraz stosuje drugi krem - daktacort), nie chciałabym żeby nawróciła lub rozszerzała się dalej, podobno dobrze w takim wypadku oczyścić sobie organizm.

Może na ulotce coś pisze na ten temat ? Generalnie nic nie powinno sie dziac to tak jakbyś spożyła to co jest w tabletce *na żywo *czyli te wszystkie karczochy ,pokrzywy i inne sałaty ..A jeszcze dobrze przeczytać na ulotce implantu albo sprawdzić w googlach czego nie wolno przy nim brać . Co do cudownych plastrów to może działaja na potliwośc stóp i nim dłużej stostujesz tym mniej potu a tym samym ciemnego zabarwienia .Jesli istniały by takie cudowności które w 5 dni czyszczą organizm z toksyn to wszyscy byliby zdrowi i żyli po 150 lat .Ja w to nie wierze i nigdy bym tego nie kupiła .

Zrób eksperyment .Jak się spocisz to włóż plaster pod pachę ,przytrzymaj i potem włóż go na 7 godzin do foliówki .Plastry są nasączone jakimś świństwem które wraz z czasem stosowania zmniejszaja potliwośc tym samym przestają reagowac z plastrem i nie zabarwia go .Są tysiące wpisów na forach .Wytłumacz mi jak przez 10 na 5 cm skóry mogą wydobywac się toksyny i metale cięzkie ?To dopiero trójkąt Bermudzki ..

Ja stosuje ten produkt http://track.untoxin.pl/product/Untoxin/?pid=128&uid=4300 na oczyszczanie z toksyn organizmu a dodatkowo udalo mi sie spadnac z wagi, dodatkowo zmienilam troche swoja diete i zaczelam sie wiecej ruszac, wreszczie czuje sie lekka !ponadto kupilam ksiazke Dr Tombaka i stosuje jego kuracje oczyszczajace

Polecałabym picie wody alkalicznej, zwłaszcza cukrzykom. Ja zaczęłam kurację od zeszłego roku i efekty są z miesiąca na miesiąc coraz większe. Do produkcji wody tego typu kupiłam Avatari Aqua Antyoxidant Alkaline, które znalazłam na stronie medicavolla.eu. Urządzenie jest testowane klinicznie, medyczne, mam na to 25 lat gwarancji.