Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Kielce, nie jestem jedyna, która ma nerwice w tak młodym wieku, chociaż nie ukrywam, że patrząc na moich równieśników, aż żal serce ściska, że nie mogę cieszyć się zyciem w czasie, kiedy mogę, bo jak bede stara to dopiero wtedy się mysli o chorobach, umieraniu, nie mając 24 lata!. To boli najbardziej, ze jestem ciężarem dla bliskich, dla siebie no i że nie moge się spełniać, że musze odłożyc pasję na bok, moje marzenia jakby na pozniej, bo teraz nie pozwala mi ich spelniac to co się ze mna dzieje, a boje się, że pozniej, bedzie juz na to za pozno. Pomoc? Jak by się dało, to już bym kogos o to poprosiła.. :) Jedyną pomoca moga być rozmowy, wsparcie jakie np daje mi na tym forum Hexe.. ludzie ktorzy są ze mna i we mnie wierza. To chyba jedyne co mogą zrobić osoby z zewnatrz. Reszta dzieje się we mnie, a na to nie ma nikt wpływu.. Chłopak, owszem jest moją podporą, tylko widzę, że on się też załamuje czasami. Wiem, że chciałby mi pomoc, ale nie wie jak. Dlatego, aby czasem go nie obciążac problemami jeszcze bardziej, nie mowie mu o niektorych rzeczach. Dla niego to jest nowa sytuacja, nie rozumie jej do konca, nigdy nie miał stycznosci z kims kto jest chory na nerwicę. Nie rozumie moich lęków, moich bóli.. tego co się ze mną dzieje, choć wiem, że jak by mogł to zrobiłby wszystko,żeby tylko mi to przeszło. Cięzko jest, ale wierze w to, że będzie dobrze. Kiedyś musi być.

Dziś dostałam ten lek od lekarza rodzinnego - mam depresję, mam za dużo na głowie - muszę to zmienić + przede wszystkim wyleczyć depresję dostałam Asertin 50 - jeden raz rano mam brać czytałam o bólu głowy po nim ... czy na taki ból można brać Aspirin C Bayera? czy można spożywać alkohol? ja nie piję - ale jak to mam brać pół roku to jakiś grill, a przy tym piwo miło by było wypić proszę o porady mój lekarz mówił, że mogę prowadzić auto przy tym leku a na ulotce jest inaczej kazał olać ulotki, bo mogę się doczytać, że po jednej dawce umrę ...

Lek biorę od ponad miesiąca, wg mnie na nerwicę jest za slaby. objawy somatyczne wracają dość często. ciężko jest mi odróżnić co jest skutkiem ubocznym a co jeszcze chorobą. co do alkoholu to powiem, że w dany dzień omijam dawkę. pozdrawiam