Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zwężenie gałęzi brzeżnej

Seweryn

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o poradę czy gałąź brzeżna(Ramus marginalis 1) zwężona w 90% jest niebezpieczna dla życia i sposoby leczenia tej dolegliwości. Proszę o poradę .miałem zrobioną koronarografie i założone 2 stenty ale w jednej żyle Ramus marginalis 1 nie można założyć stenta bo żyła jest zbyt wąska i jest zwężona w 90% ,jakie są możliwości dalszego leczenia,następny termin dostałem za 6 miesięcy do kardiologa. ale nie wiem czy do tego czasu nie dostane zawalu serca.

Gość Anna 53Chicago

Mam tez problemy kardiologiczne.Heart attack - uratowano mnie.W obecnosci kilkunastu osob nagle stracilam przytomnosc,interwencja byla natychmiastowa,w przeciagu 3-4-rech minut bylo emergency.Obecny kardiolog popelnia jatrogenne bledy.Tak mnie zastraszyl,ze musialam skorzystac z pomocy psychiatry.4-tego maja ide do kardiologa innego.Boje sie,ale jednoczesnie chce wiedziec czego mam sie obawiac,stad poddam sie wszystkim badaniom i testom.Trudno w dzisiejszych czasach znalezc lekarza- wiekszosc pacjentow traktuje sie?-nastepny prosze.Swiatem zadzi pieniadz!!!Oni nie maja ochoty,ani czasu wytlumaczyc pacjentowi co sie naprawde dzieje.Najlepiej zastraszyc,wyznaczajac nastepna wizyte,a kasa jego rosnie- to moje doswiadczenia (przykre,ale prawdziwe).Powodzenia z Chicago Anna.