Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość robert

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kiepska sprawa
Na początek radze odpowiednią dietę zastosować.Podobno najlepsza jest jarska z dodatkiem związków wapnia i magnezu.Tutaj przykładowa: http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263 .Podobno nią można wyleczyć z wielu chorób ale na wszelki wypadek radzę skonsultować się z lekarzem.Oczywiście solidnym bo jak bez argumentów stwierdzi że powinno się zakończyć tą dietę to znaczyć będzie ze jest beznadziejny.I w tym przypadku chyba nie trzeba aż tak rygorystycznie tej diety stosować.
Witam. Moja babcia cierpi na niedokrwistość, przebyła 2 zawały, ma miażdżycę i jej stan jest naprawdę pozważny. Ponieważ lekarze z naszych okolic nie są w stanie jej pomóc, jedynie zmieniają leki( zresztą dobierają je bardzo niudolnie), postanowiłam znaleźć dla niej kardiologa w Szczecinie(prywatna wizyta). Czy możecie polecić jakiegoś naprawdę dobrego specjalistę, który rzetelnie podchodzi do kazdego pacjenta i próbuje znaleźć rozwiązanie...? Będę wdzięczna za pomoc.
Witam Ja 4 lata temu kiedy zaoczlem leczyc sie na serducho trafilem z polecenia do Pani Bogackiej (do gabinetu prywatnego).Fakt po 2 minutach zapytala czy kiedys ktos mnie badal???Powiedziala ze jak zrobi echo to wszytko mi powie.badanie zorbiono mi na arkonskiej jakies 5 dni pozniej ( zaplacilem za nie jakies grosze ale to nie wazne)Osobiscie zlego slowa o tej Pani nie mam ale aplikowal mi ok 10 tabletek dziennie a cisnionko nadal zostawalo na stalym poziomie +- 200100 (mam niedomykalnosc zastawek).Polecona mi inna doktor z pilsudzckiego Pania litkowiec -Ligaj.Lecze sie u niej od tego czasu i jak narazie jestem zadowolony.Konczac chcialbym powiedziec ze nie kazdy lekarz bedzie odpowiedni dla kazdego pacjeta i jego choroby.ja z dr.Ligaj jestem zdowolony a moj wujek ciagle powtarza ze dzieku dr. Bogackiej zyje.
Gość Pacjentka
Witam!! Jesli chodzi o kardiologów szczecinskich polecam gorąco dr Jarosława KAźmierczaka!!!!!!!!!!!!!prof. Kornacewicz-JAch, a także dr Rzeuski!!! Oczywiście pracują na Pomorskiej Akademii Medycznej!!! Kochani jestem właśnie po ablacji:) Dziś wyszłam ze szpitala, czuję się dobrze, jeszcze nie mogę wypowiedzieć się na temat samego zabiegu, czy aby na pewno mi pomógł, bo jeszcze za szybko..., ale wiem, że zabieg się udał!!!!!!!!! Polecam bardzo gorąco Klinikę Kardiologii PAM, naprawdę szpital na wysokim poziomie, lekarze KOCHANI,SERDECZNI,PRZYJEMNI!!!MI ablację wykonywał dr Rzeuski i dr Zielonka i naprawdę jestem pod wrażeniem, wielkim wrazeniem, byli dla mnie bardzo mili, podchodzą do pacjenta indywidualnie, nikogo nie traktują małostkowo!!!!jestem bardzo szczęśliwa, że jest już po..., bo baaardzo się bałam!!! Dlatego polecam Wam tych kardiologów, a na pewno wszystko będzie dobrze... Pozdrawiam
Gość Kamilka

Prof Jarosław Kazimierczak przyjmuje na Wyszyńskiego za Nowotelem z tego co dowiedziała się moja mama. Mam zamiar się do niego zarejestrować. Mam blok serca III stopnia i leczyłam się u Pani Doktor Zabłockiej 2 lata ale nie jestem zadowolona. Bardzo odstraszył mnie incydent z pokazywaniem mnie podczas Echo serca gromadzie innych lekarzy bez zasłonięcia zasłonką i pytania przy mnie innego lekarza czy mnie przejmie (Zwłaszcza, że odpowiedź była niepokojąca- *Nie, Zbyt skomplikowane*). Pani doktor też miała własny pomysł na moje życie zabraniając mi niektórych rzeczy bez uzasadnienia medycznego za to głosząc swoje prywatne zacofane opinie które już dawno zostały naukowo podważone... (np próbowała mi wmówić, ze organizm uzależnia się od oddawania krwi -.-*)

Gość Patrycja04040044

Nie polecam dr Kazmierczka bardzo drogi na 3 wizytach nie zostalam nawet zbadana w zaden sposob pan doktor nie zauwazyl ze mma zaplanie osierdzia i kazal mi uprawiac wiecej sportu totaln zbagatelizowanie dolegliwocsi pacjenta

Ja polecam Dr.Bożenę Lasotę z :Przychodni w Zdrojach na :Bat Chłopskich od 6 lat jestem jej pacjentem dokładnie bada pacjenta zna swój fach a to ważne .Po za tym PSK na Pomorzanach jestem po 3 koronografiach ,i agloplastyce i czekam na 4 zabieg agloplastyki , tam faktycznie lekarze staraja sie pomoc pacjentowi nie :ściemniaja tłumaczą po za tym obsługa jest fachowa ,siostry ,lekarze salowe !

Dr Joanna Nowak z szpitala przy ul. Arkonskiej w Szczecinie. Młoda, sympatyczna kobieta z podejściem do pacjenta. Pani doktor słucha swojego pacjenta, prowadzi dialog a nie tylko wystawia recepty. Zleca badania sama bez żadnych sugestii z strony pacjenta. Jest zaangażowana w to co robi. Ona jedna zauważyła że z moim sercem nie do końca jest w porządku. Okazało się ze mam niedomykalność zastawek. Po za tym, jestem u niej nie cały rok a miałem już dwie próby wysiłkowe, echo serca oraz holtera ekg wraz z ciśnieniowym. Obecnie czekam na następnego holtera ekg z racji tego że wyszły mi pobudzenia komorowe i nad komorowe z tachykardia. Dr obecnie kwalifikuje mnie do zabiegu ablacji. Naprawdę człowiek anioł, uśmiechnięta bez żadnych problemów do pacjenta. Fakt terminy do dr są bardzo odległe ale naprawdę warto.

Gość anna maria

Tak,ja również jestem pod wrażeniem Pani dr Joanny Nowak.*Zaliczyłam*... u niej zaledwie 2 wizyty.Sama skonsultowała mój przypadek z kolegami wykonującymi ablacje z powodu migotania przedsionków i osobiście powiadomiła mnie telefonicznie o tym, że zostałam zakwalifikowana do zabiegu i mogę odebrać skierowanie.Zabieg miałam wykonany 21 kwietnia w szpitalu na Arkońskiej przez dr Tomasza Rozparę.Pan doktor dokonał już raz cudu na moim skołatanym serduchu.Dzięki Niemu przeżyłam 8 spokojnych lat BEZ LEKÓW.Dlatego i tym razem z pełnym zaufaniem położyłam się na stole operacyjnym.Wiem,że tak się pechowo złożyło,ze za pierwszym i drugim razem przysporzyłam doktorowi dodatkowych *atrakcji*, ale nie na wszystkie reakcje organizmu ma się wpływ.Czytałam dzisiaj opinie forumowiczów na temat samopoczucia i skuteczności ablacji.Wiem jedno, jeśli trzeba będzie zabieg powtórzyć znowu zaufam doktorowi Rozparze,mając nadzieję,że nie odrzuci mojego przypadku jak *gorącego kartofla*. Wracając do Pani dr Joanny Nowak - gdy przebywając na oddziale, na pytanie jednego z lekarzy pod opieką którego kardiologa jestem, odpowiedziałam,że pani dr Nowak usłyszałam, że lepiej nie mogłam trafić.Świadczy to chyba o tym,że i w najbliższym otoczeniu jest ceniona i lubiana.Jestem jej i doktorowi Rozparze bardzo bardzo wdzięczna.Rozpisałam się trochę, ale takich lekarzy, którzy z takim oddaniem i pasja wykonują swój zawód nie spotyka się wielu.Ja usłyszałam niedawno, kiedy poprosiłam o zlecenie na pewne badanie ,że peselu nie zmienię,serce mam zniszczone i nie powinnam oczekiwać cudów.Ja jednak wierzę,że w Szpitalu na Arkońskiej pracują cudotwórcy.Na koniec muszę wspomnieć o doktorze Piotrze Leśniewczu, pod którego *nadzór*zostałam przydzielona.Pan doktor swoim ciepłym podejściem do pacjenta, pochyleniem się nad każdym przypadkiem, uśmiechem, dodawał nam wszystkim otuchy.Wiadomo przecież,że na oddziale kardiologicznym przebywa się z konieczności a nie dla przyjemności.targają nami różne odczucia,różne myśli zaprzątają nasze głowy a takie podejście do pacjenta to połowa sukcesu.

Gość Athena

Nie polecam Wam z całego serca doktor Litkowiec-Ligaj! byłam u niej w Stargardzie na prywatnej wizycie.Pani doktor spóźniła się na wizyty ponad godzinę, żadnego przepraszam, wytłumaczenia. Potem wszystko szybko, szybko, wg schematu. Potraktowała mnie jak intruza, nie chciała wysłuchać, bo miała swoje standardowe pytania. Stwierdziła, ze przyjmuję leki nie na to schorzenie, które powinnam ale na koniec wizyty kazała mi je brać dwa razy dziennie a nie jeden. Wizyta bardzo droga, pani doktor niemiła. Zdecydowanie nie polecam! Szkoda pieniędzy, czasu i nerwów!

Gość Chelios

Ja powiem tak dr Nowak i nikt inny, naprawdę warto się u niej leczyć. Byłem na konsultacji u hipertensjologa ( lekarz specjalista od nadciśnienia ) również w szpitalu przy ulicy Arkońskiej w Szczecinie u dr n.med. Anny Hajduk, może i miła jest pani dr ale nic konkretnego się nie dowiedziałem dlaczego nadal mam wysokie wartości ciśnienia. A najlepsze w tym wszystkim jest to że u dr Nowak leczę się od 2014r i zleciła mi więcej badań niż owa pani Hajduk. Gdyby tego było mało to dowiedziałęm się od dr Anny że mam nadal brać leki od dr Joanny ponieważ są dla mnie bezpieczne i bardzo dobrze dobrane. Czyli wysuwa się wniosek że dr Nowak jest bardzo dobrym lekarzem, co potwierdzają pacjenci, którzy do niej uczęszczają oraz panie pielęgniarki z poradni czy nawet same panie w rejestracji. Teraz na najbliższej wizycie u pani dr Nowak powiem jej wprost iż nie chce leczyć się u hipersentjologa a u niej , bo wiem na 100 % że nie stanie mi się krzywda pod jej opieką i jak moja przedmówczyni naprawdę lepiej nie mogłem trafić będąc u niej.

Dr Nowak powiem krótko świetny lekarz. Kompetentny, uprzejmy a co najważniejsze interesujący się swoim pacjentem. Wnikliwie bada i szuka przyczyny dolegliwości, nie żałuje na badania diagnostyczne typu Holter, usg serca czy podstawowe badania z krwi. Naprawdę z czystym sumieniem polecam skorzystanie z usług pani dr w Por. Kardiologicznej w SPWSZ !

Ja powiem tak, odkąd rozpoczęły się moje problemy z nadciśnieniem błąkałem się po różnych lekarzach, ale ciągle byłem niezadowolony. Trafiłem ostatnio do nowej przychodni i tam zaproponowano mi wizytę u dra Szabowskiego, wspaniały człowiek, od razu, od ręki zrobiono mi wszystkie badania. Ku mojemu zaskoczeniu oczywiście, bo przecież zawsze się czeka. Do tego sprzęt wyglądał jak Ferrari. Przy którejś tam wizycie okazało się, że dr jest na zwolnieniu i od razu w zastępstwie przyjęła mnie dr Fudala - oczywiście byłem wkurzony, ale po rozmowie okazało się, że to też świetny specjalista. Potem już chodziłem tylko tam, bo mają naprawdę świetnych specjalistów. A do tego Pani w rejestracji - serce na dłoni! Jakby ktoś chciał to przychodniadaramed.pl - szczerze polecam!

W dniu 6.05.2015 o 17:30, Gość Athena napisał(a):

Nie polecam Wam z całego serca doktor Litkowiec-Ligaj! byłam u niej w Stargardzie na prywatnej wizycie.Pani doktor spóźniła się na wizyty ponad godzinę, żadnego przepraszam, wytłumaczenia. Potem wszystko szybko, szybko, wg schematu. Potraktowała mnie jak intruza, nie chciała wysłuchać, bo miała swoje standardowe pytania. Stwierdziła, ze przyjmuję leki nie na to schorzenie, które powinnam ale na koniec wizyty kazała mi je brać dwa razy dziennie a nie jeden. Wizyta bardzo droga, pani doktor niemiła. Zdecydowanie nie polecam! Szkoda pieniędzy, czasu i nerwów!

Zgadzam się w 100% Pani Ligaj bo nie mogę nazwać ją lekarzem jest najgorszym kardiologiem i człowiekiem jaki stanął na mojej drodze.