Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy i uczucie zasłabnięcia a stres

agnieszka11

Rekomendowane odpowiedzi

od paru miesięcy walcze z tym.......dwa razy juz wylądowalam na pogotowiu nie wiedząc co to jest,a jednak .....wszystkie badania byly w normie nic nie wskazywalo na to ,ze cos mi dolega......dopiero po tych wydarzeniach zaczelam analizowac jak do tego doszlo .....teraz juz wie ze objawy tupu zawrotow glowy,uczucia zaslabniecia towarzyszyly mi juz wczesniej.teraz wiem ,ze to byly male kroczki w kierunku bomby jaką jest stres.od paru dni biore lekkie leki na stres nie wiem czy są one rownież w polsce ,ale pewnie tak .bardzo mi pomagają czuję sie po nich jak normalny kazdy czlowiek,ale mysle aby pozniej stawic temu czola sama ......poprawiam swe nastawienie dzieki lekom jestem spokojna i moge ,analizowac jak powinnam dzialac i z tym walczyc.pozdrawiam:)

Xcvb.......to jest ...tak mi sie wydaje wszystko w naszej psychice np.ja jezeli jestem gdzies i zaczynam sobie wmawiac,ze zaraz cos sie stanie ,bo jestem chora na to dziadoswto i juz pewnie za minute bede miala kolatanie serca,zawroty dusznosci to sie bardziej nakrecamy.teraz robie tak mowie sama sobie a bij sobie serce czy tam duś sie ,bo i tak zaraz to minie i sie nie boje ....sama tak sobie tlumacze...wiecej czasu poswiecam na zajecia typu aerobic czy silownia ,plywanie .....a co jest NAJWAZNIEJSZE TO CO MAMY W GLOWIE I JAK O TYM MYSLIMY....nie mam zbyt duzo doswiadczenia ,bo od niedawna az tak bardzo mnie to atakuje ,ale najwazniejsze to byc dobrej mysli.......co dalej zobaczymy......czy moge zapytac jakie masz skurcze?pozdrawiam cieplutko:)

Szanowni Państwo W przeciwieństwie do codziennych, niewielkich sytuacji stresowych, których nie sposób uniknąć, długotrwały, nierozładowywany stres, może być przyczyną wielu groźnych chorób. Depresja, otyłość, choroby układu krążenia, a nawet nowotwory - do tego może doprowadzić bagatelizowane poczucie regularnego, obciążającego stresu. Aby tego uniknąć warto samemu zadbać o zmianę naszego trybu życia, a także kompleksowo przebadać nasz organizm. Jeśli odczuwamy długotrwały stres dobrym rozwiązaniem jest zasięgnięcie opinii specjalistów. Poradzą nam oni jak skutecznie radzić sobie ze stresem i minimalizować zagrożenia z nim związane. Lekarze podpowiedzą nam również jak wyeliminować złe nawyki, zmienić nasz stylem życia i co zrobić, by stres nie wpływał negatywnie na nasz organizm. Podczas indywidualnych konsultacji pacjent może uzyskać plan regeneracji organizmu, wykaz specjalnej diety, program ruchu oraz nauczyć się skutecznych technik zwalczania stresu. Zespół Med Polonii