Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niskie ciśnienie rozkurczowe przy lekach na częstoskurcz nadkomorowy

Gość genek25

Rekomendowane odpowiedzi

Gość genek25

Biorę metocard od miesiąca gdyż wylądowałem z czestoskurczem nadkomorowym w szpitalu i lekarz po unormowaniu serca zapisał mi metocard 50mg. Biorę 2x0,5 tabletki ale nie czuję się dobrze gdyż boli mnie od kilku dni głowa z tyłu, w dodatku to niskie ciśnienie dolne. Czytałem w internecie że róznica ciśnień nie powinna być większa niż 60, a ja mam z reguły od kilku dni ponad 60. Nigdy nie miałem problemow z cisnieniem i zastanawiam się czy to nie wina tych tabletek?? Z drugiej strony boje się je odstawić gdyż wtedy łapię mnie czestoskurcz. Mam wysokie poziom tsh 4,12 norma 4,2. Poziom tf4 poznam jutro. Nie wiem czy to wszystko wina hormonów, serca czy innej częsci ciała... Jestem osłabiony, wiecznie zmęczony, ciągle coś mnie kuje w okolicach serca... Wizytę u kardiologa mam w środę ale boję się że nie wytrwam, że dostanę zawalu albo udaru. Adam 25l

Moze USGtarczycy powinieneś zrobić i pokazać endokrynologowi wraz z wynikami TSH,ft3 i ft4 .Zachwianie pracy tarczycy powoduje różne sensacje sercowe.Przechodziłam to dawno temu.Tez myslałm, że padnę.Było mi słabo,brak siły fizycznej,nierównomierne bicie serca,jakieś kołatania mocne,ciągłe rozdrażnienie....Po wyrównaniu pracy hormonów wszystko znikło.Może i z tobą tak będzie.

Gość genek25

Nie chodzi oto że tsh jest przekroczone, lekarz powiedział że jest wysokie i muszę zrobić dodatkowe badania hormonów. Dziś odbiorę wyniki szczegółowe krwi, holtera ekg. Mam nadzieję że wizyta środowa u kardiologa wreszcie odpowie na pytanie co mi jest i otrzymam jakieś leki które doprowadzą mnie do wcześniejszego stanu. A u lekarza rodzinnego byłem i można powiedzieć że mnie olał bo powiedział że skoro leczę się u kardiologa to muszę do terminu wizyty wytrzymać.

Gość dfvgefrgrf

Ja tez mialam tsh w gornej granicy normy. Ft4 i 3 mialam ok . USG wykazalo nienzaczne powiekszenie tarczycy. Poza ym ok. Czy jesli w obecnej sytuacji uzywam meliski nie mam kolatan serca (procz oczywiscie stresujacych sytuacji no i dodatkowo dodatkowe skurcze miewam) to moze to byc wynik tarczycy czy jednak nerwicy?

Gość genua11

A jak jest u Was z alkoholem? Ja po wypiciu 2 piw dostałem częstoskurczu. Czy to oznacza że za każdym razem tak będzie? Nie wyobrażam sobie żeby 26letni facet nie mógł sobie nawet jednego piwka wypić! Jak jest u was z alkoholem i częstoskurczem?