Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból oka i skroni, czerwone żyłki na gałce ocznej po uderzeniu piłką

Gość Valletudo

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Valletudo

Witam, rok temu dostałem piłką w oko-skroń od tamtej pory czasem bolały mnie te okolice ale ostatnio mocno to się nasila, byłem u okulisty i powiedział że wszystko jest w porządku, ale mnie dalej mocno boli przeszkadza mi to w normalnym funkcjonowaniu. Ból to tak jakby pulsujące skronie, oraz ból dookoła oka lewego. Mam też czerwone żyłki które nie chcą mi zniknąć od kilku miesięcy. CO mam robić??? Pomocy, nie byłem jeszcze u neurologa.

Gość ssdfsdfsdf

Ja mam podobnie w orawym oku. Rzadko mnie skron boli a jak sie juz zdarzy to ejst to taki mocny bol kujacy. natomiast na to oko slabiej widze i czuje je tak dziwnie a szczegolnie gdy dluzej siedze na kompie. procz tego mam tak samo zylki w oczach ale zauwazylam ze nasilaja sie po dlugiom wlasnie siedzeniu przed kompem. U okulisty bylam z tego wzgledu iz wzrok w rpawym mi sie pogorszyl. wszystko ok i dostalam tylko okularki

Normalne rtg z wydrukiem komputerowym w kolorze.Pokazuje dokładnie siatkówkę oka.Najlepiej jedż do najbliższej kliniki okulistycznej.Tam w przychodni przyklinicznej sie zarejesrtuj.Zrobia ci badania,bo tam mają najlepszy sprzęt.I moga cię zdiagnozować.Zwykły okulista może ci tylko zakropić oczy i zajrzeć na dno oka.,ale przecież nie jest jasnowidzem.Muszą być bardziej precyzyjne badania, mogące dać odpowiedz na pytanie jakie uszkodzenie spowodował ten uraz.Zrób to jak najprędzej.Dziwie sie ,że od razu nie pojechałeś do szpitala na okulistykę.Tam w nagłych wypadkach udzielają pomocy. Co na to okulista? Jeżeli okulista nie ma pojęcia,to udaj się do najbliższej kliniki okulistycznej i niech ci zrobia specjalistyczne badania,wtedy się sprawa wyjaśni.I nie czekaj z tym.