Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysokie ciśnienie skurczowe i niskie rozkurczowe przy lekach

Gość Kamillllllllllcccccc

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kamillllllllllcccccc

Witam wszystkich serdecznie! Od roku lecze nadcisnienie. Zawsze skurczowe bylo nieprawidlowe. Rano biore Pritor 80mg Atoris 20mg Concor cor 1.25mg gdyz mailem czasami zbyt wysoki puls... potem wzladowalem na pogotowiu z czestoskurczem nadkomorowym dostalem metocard po 2h uspokoilo sie, na ekg wykazano WPW do diagnozy. W ostatnim tygodniu miewam poznzm wieczorem cisnienie 140-50 po pol godzinie jest juz 70. Co to znacz! Nie jestem gruby lecz normaly, uprawiam sport umiark. ze wzgledu na zime. Jem normalnie. co mi jest miewam bol w klatce lekki

Gość kamillllllllllcei9ue

Niestety termin na wizyte u lekarza w uck poradnia zaburzen rytmu gdansk mam termin na czerwiec..... dopiero wtedz maja robic komplet badan dotychczas mialem ekg i krew w tzm jedno ekg uchwycilo czestoskurcz nadkomorowy 184 a nastepne jednek QRST i lekrz stwierdzil iz jest to WPW jednak moja lekarka mowi ze to tzlko jeden wskaznik w ekg wiec nie wiadomo co i jak do czerwca...