Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Interpretacja wyników badania holterowskiego po zawale, koronarografii i przy stentach

Gość Beniu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam... Mam takie wyniki Holtera... co o nich sądzicie ?? Średnia częstotliwość rytmu zatokowego wyniosła 62/min. Minimalna częstość rytmu wynosiła 44/min. o godz. 10:21. Maksymalna częstość rytmu wyniosła 89/min. o godz. 04:17. Pauz dłuższych od 2.0 s. wystąpiło 0. Pobudzeń komorowych zarejestrowano 412 w tym bigemii komorowych 21. Pobudzeń nadkomorowych zarejestrowano 0. Epizody ST minut 806. Maks. zmiana ST wyniosła -1,7 i wystąpiło o godz. 16:50. Pacjent użył przycisku zdarzeń 0 razy. Jestem po zawale, 4 koronografiach i mam 4 stendy Co o tym sądzicie ??

Kielce-wcześniej opisałem swoje dolegliwości;przez kilka lat choroby wypracowałem sobie swój sposób na życie;jak dochodzi nowa to potrzebuję trochę czasu aby ją zaakceptować(od miesiąca napadowe migotanie i niedomykalność zastawki),pozdrawiam

Zdrowa1-po pierwsze ,dziękuję za* niewiarygodną lub wręcz nieprawdziwą odpowiedż*;po drugie.nie jestem kardiologiem,ani wszechwiedzącym o chorobach;po trzecie forum jest po to aby dzielić sie swoim doświadczeniem;sposobami radzenia sobie z chorobami,potrzebą usłyszenia słów otuchy,wsparcia;ale do tego potrzeba doświadczyć tych chorób aby móc innych wspomagac,ale Tobie najwyrażniej tego brakuje,trochę pokory kobieto.Do zgryżliwości to mnie daleko..........a może...może słabszy dzień Zdrowa(nie było życzeń w dniu Teściowej ?) mimo wszystko pozdrawiam..:)

Beniu-witam;rozumiem Twój niepokój i niecierpliwość(ja również mam 4 stenty i jestem po zawale i miałem kilka razy to badanie) ale z interpretacją wyników musisz poczekać na wizytę u lekarza(na pewno on zlecił Tobie holtera);pozdrawiam

Zdrowa1-widzę,że z Ciebie zgryżliwa kobieta;nie zamierzam się licytować kto był pierwszy(radzę trochę treningu czytania ze zrozumieniem i poczytać co to jest informacja zwrotna),ja w przeciwieństwie do Ciebie nie daję rad jak się nie znam(patrz-Robson23-5 marca-dajesz radę aby wziął kropelki-a tutaj wysyłasz do kardiologa-nie wiem dlaczego prywatnie-twierdząc zarazem aby nie słuchać nikogo bo jesteśmy niewiarygodni....określ się Kobieto...!!!

Sufur tu nie ma co się licytować , ja po prostu byłam pierwsza. Robsonowi udzieliłam rady ponieważ to jest młody człowiek bez zawałów i operacji i tyle się znam aby tak napisać ale nigdy bym nie śmiała udzielać porad osobom poważnie chorym ,którzy mieli już zawały i komplikacje z sercem. Pozdrawiam , więcej luzu a i z sercem będzie lepiej. Przepraszam a Twoje Posty nie są zgryżliwe? Robson ma umówioną wizytę do kardiologa i dlatego nie musiałam go wysyłać a chciałam tylko człowieka uspokoić ,ze tak zle z nim nie jest i nie tylko ja to stwierdziłam.

Zdrowa1-znowu diagnoza i ocena z Twojej strony.........ale czy Masz do tego prawo ???????(forum czytałem ,starałem się być obiektywny-i wobec Twojej osoby zdanie sobie wyrobiłem-chociaż jest mi to do niczego nie potrzebne);poza tym .........życzę zdrowia;